banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
09 Mayıs 2024 Perşembe

GNL Reklam Bir Adım Önde

Özcan'dan Başörtüsü Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ODTÜ'lü öğrencilerin başörtülü fotoğraflarıyla

09 Eylül 2011 Cuma 00:08
Özcan'dan Başörtüsü Açıklaması
banner263
Özcan'dan Başörtüsü Açıklaması
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ODTÜ'lü öğrencilerin başörtülü fotoğraflarıyla kayıt yaptıramamaları iddialarını yalanlayarak, öğrencilerin giydikleri ne olursa olsun üniversitelere kayıt yaptırabileceklerini söyledi.


YÖK-FULBRIGHT arasında imzalanan protokol kapsamında, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve 60 okutmanla bir araya gelen Özcan, bu programa YÖK'e yeni atandığı dönemde imza attığını belirtti. Özcan, bu öğretme yardımcılarının sınıfta ders vermediğini fakat hocanın ders vermesinden sonra sınıfa girip öğrencilerle İngilizce'yi pratik ettiklerini kaydetti. Öğrencilerin lisan konuşmasındaki cesaretini arttıracağını ifade eden Özcan, bu programın bu açıdan öneminin büyük olduğunun altını çizdi.

Özcan, "Geçen sene gelen gruptaki arkadaşların başarılı kontrol ettik, fevkalade başarılılar. Bizim öğrencilerimiz onlardan çok faydalandı. Onun için 2'inci yılda da devam etmeye karar verdik. Sayıyı arttıralım istiyorduk ama yapamadık, bazı konularda geç kaldık. Onun için bu yıl 60 tane İngilizce öğretmen yardımcımız var burada" diye konuştu.

Bu durumun sadece bir İngilizce öğretme meselesi olmadığını belirten Özcan, Türkiye ile diplomatik ve politik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan çok önemli bir olay olduğunu söyledi. Özcan, bu programın iki ülke arası (ABD-Türkiye) kültürel ve politik ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olması bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Programı gören Almanlar-Fransızlar aynısını yapalım dediler. Sonunda Fransızlarla, öğretmen yardımcısı konusunda anlaştık. Almanlarla anlaşmadık ama onlar da aynı şeyi yapmak istiyorlar. Uluslararası bir model olma yolunda yaptığımız şey" diye konuştu.

Toplantı sonrası Başkan Özcan ve Ricciardone gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özcan, ODTÜ'lü öğrencilerin başörtülü fotoğraflarıyla kayıt yaptıramamaları iddialarına ilişkin haberlerin doğru olmadığını, bütün öğrencilerin giydikleri ne olursa olsun rahatlıkla kayıt yaptırabileceklerini vurguladı.

Kayıtlar sırasında ise ek ücret talep edilip edilmediği ve bu konuyla alakalı şikayet olup olmadığının sorulması üzerine Özcan, bu konuyla ilgili herhangi bir şikayet olmadığını ama uzaktan eğitim ile ilgili materyal ücreti adı altında öğrencilerden alınan bir miktar para istenmesinin şikayet edildiğini ve bu konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

Ricciardone ise, bu programda yer alan Türk-Alman gençleriyle bir arada bulunmak için bir araya geldiklerini kaydetti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV