banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Silivri'deki mahkumların en büyük şikayeti

TBMM Cezaevleri Alt Komisyon Başkanı Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu heyetin Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki incelemeleri sona erdi. Mahkumlardan en büyük şikayet yemeklere geldi.

11 Haziran 2012 Pazartesi 23:14
Silivri'deki mahkumların en büyük şikayeti
banner267
Silivri'deki mahkumların en büyük şikayeti
TBMM Cezaevleri Alt Komisyon Başkanı Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu heyetin Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki incelemeleri sona erdi. Mahkumlardan en büyük şikayet yemeklere geldi.


TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ile komisyon üyesi 6 milletvekilinden oluşan heyetin Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki incelemeleri sona erdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Cezaevleri Alt Komisyonu üyelerinin yaklaşık 9 buçuk saat süren ziyaretlerinin ardından, Komisyon Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, TBMM 23. dönemi ile 24. döneminde 30'a yakın cezaevinde incelemelerde bulunduklarını, bu cezaevlerinin askeri, sivil, çocuk ve yetişkinler olmak üzere birçok cezaevinden oluştuğunu ifade etti.

Bazı cezaevlerinde yoğunluk olduğunu belirten Yıldırım, burada saat 10.00'dan itibaren çalışmalara başladıklarını, öncelikle Cumhuriyet Başsavcısı, cezaevi savcıları ve idareyle bir toplantı yaptıklarını ve bilgi edindiklerini anlattı.

Yerleşke içerisinde 8 cezaevi bulunduğunu, bu cezaevlerinin hemen hemen hepsini gezdiklerini ve bazı koğuşlara girdiklerini dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bazı Balyoz, Ergenekon ve Odatv sanıkları ve seçilen milletvekillerine de ziyarette bulunduk. Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Engin Alan, İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Alaaddin Sevinç, Yalçın Küçük, Müyesser Yıldız, Sedat Peker, Oğuz Bulut, Soner Yalçın ve Oktay Yıldırım'a ziyarette bulunduk. Bazı adli suçlarla ilgili koğuşlarda incelemelerde bulunduk.

Burada yoğunlukla ilgili ciddi bir şikayet yok. Yoğunluk da yok. Cezaevinin kapasitesi 11 bin 270 iken 8 bin 586 mevcut bulunmaktadır. Ancak bazı yerlerde su sıkıntısının olduğunu belirttiler ve yemeklerin de fazla yağlı olduğu yönünde şikayetler alındı.''

-''En çok yargıyla ilgili şikayetleri var''-

Yıldırım, yargılamaların devam ettiğini hatırlatırken, ''En çok da Balyoz sanıklarının, Ergenekon ve Odatv sanıklarının yargıyla ilgili şikayetleri var ve tutukluluk sürelerinin uzun olmasından kaynaklanan bir durumu dile getirdiler. Bu da yargının işi'' dedi.

Komisyon olarak buradaki incelemelerinde fiziki şartlarla ilgili durumu gündeme getirdiklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Gördüğümüz kadarıyla da eksik olan şeyleri var. Su sıkıntısı ve yemeklerle ilgili durumu idareye bildirdik. Bunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması yönünde gerekeni söyledik. Orada yargıyla ilgili bayağı serzenişleri var. Biz, yargıyı bağımsız olarak görüyoruz. Biz, bunları rapor olarak hazırlayacağız. Alt Komisyon, daha sonra Üst Komisyon'a raporu sunduktan sonra, ilgili kurum ve kuruluşlara da bildirmiş olacağız. Burada, Adalet Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na, Milli Savunma Bakanlığı'na... Bu raporu da yine kamuoyuyla paylaşmış olacağız.''
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV