banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye Ahmet için ayakta

Ahmet Atakan'ın ölümünün ardından STK'ların çağrısı üzerine dün gece tüm yurtta protesto yürüyüşleri düzenlendi. İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir'de göstericilerele polis arasında gerginlik yaşandı.

11 Eylül 2013 Çarşamba 10:24
Türkiye Ahmet için ayakta
banner266
Türkiye Ahmet için ayakta

Ahmet Atakan'ın ölümünün ardından STK'ların çağrısı üzerine dün gece tüm yurtta protesto yürüyüşleri düzenlendi. İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir'de göstericilerele polis arasında gerginlik yaşandı.

Taksim Dayanışması ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan çağrıyla Taksim Meydanı’nda dün saat 19.00’da Hatay’daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için karanfilli anma ve basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Bunun üzerine polis dün akşamdan itibaren güvenlik önlemi alarak Gezi Parkı, Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Anıtı’nı yaya trafiğine kapattı. İstiklal Caddesi girişinde de önlem alan polis, ellerinde karanfillerle bekleyen yaklaşık 50 kişilik grubun sloganlar atması üzerine kol kola girerek müdahale etti. Gece boyunca Taksim'de yaşanan olaylar sırasında çok sayıda gösterici gözaltına alındı. İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında polis-eylemci gerginliği yer yer sabaha kadar devam etti.

İZMİR’de yaklaşık 3 bin kişi, Hatay’daki ODTÜ destek yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 3 bin kişi daha sonra Basmane Maydanı’ndaki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Bulvarı’nda trafik şeridini kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. Bazı apartlanlardan balkonlara çıkanların alkışlı destek verdiği görüldü. En önde kendilerinE ’Şehir bandosu’ adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, ’Her yer Taksim her yer direniş’, ’Ahmet’in katili AKP’, ’Ahmet’in katili AKP’nin polisi’ sloganları attı. Polis, grubun Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı’na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde TOMA araçlarıyla barikat kurdu.

Antalya’da yaklaşık 2 bin kişi yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup, hükümet istifa sloganları attı. Aydın Kanza Parkı’nda saat 19.00 sıralarında toplanan grup Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 bin kişiden oluşan grup Ahmet Atakan’ın ölümünü sloganlarla protesto etti. Güllük Caddesi’nden geçen gruba, apartmanlardan da destek sloganları geldi. ’Bu daha başlangıç’, ’Ahmet’in hesabı sorulacak’, ’Hükümet istifa’ sloganları atan grup, Cumhuriyet Meydanı’na girmeden önce Antalya Valiliği önüne geldi. Burada polisin önlem alması üzerine grup yönünü Cumhuriyet Meydanı’na çevirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına yapılan basın açıklamasında, 'Polis baskısı bir can daha aldı. Tayyip Erdoğan polis için ’Canla başla çalıştılar’ demişti. O destek bir canımızı daha aldı. Tayyip Erdoğan halkına karşı bir savaş hükümetidir. Hatay’da 3 canın alınmasının sebebi Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki savaşı Türkiye’ye taşımasıdır' diye konuştu.








































web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV