banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Beylikdüzü Belediyesi'nde Suç İşleniyor!

Beylikdüzü Belediyesi'ne giderek Dilekçe vermek isteyen vatandaşların dilekçeleri neden alınmıyor? Bilgi edinme kanunu gereği elektronik posta ile verilen cevaplar ise şüphe uyandırıyor...

27 Ekim 2015 Salı 19:49
Beylikdüzü Belediyesi'nde Suç İşleniyor!
banner265
Beylikdüzü Belediyesi'nde Suç İşleniyor!
Beylikdüzü Belediyesi'ne giderek Dilekçe vermek isteyen vatandaşların dilekçeleri neden alınmıyor? Bilgi edinme kanunu gereği elektronik posta ile verilen cevaplar ise şüphe uyandırıyor...

Büyük Haber olarak mağdur olan vatandaşlarımız için ve haberlerde taraf olan yalan söylüyorsunuz diyen vatandaşlarımız için kanunlar karşısında neyin suç olup olmadığını sizler için yayınlıyoruz.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu habere ne diyecek?

Beylikdüzü Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nevzat Karadeniz emri kimden aldı?

Beylikdüzü Belediyesi çalışanlarını zan altında bırakan evrak kayıt kabul memurlarına görevlerini yaptırmayan kim?

Suç neleri kapsar!
Anayasa 74.Maddeye Muhalefet 5237 Sayılı T.CK.121 ve 204/2 Maddeye Muhalefet 4982 s.Bilgi edinme kanununa muhalefet
3071 Sayılı Kanuna Muhalefet

DİLEKÇE KANUNUNA MUHALEFET.

Dilekçe Hakkı, temel insan haklarından biridir. Dilekçe hakkı ve bu hakkın kullanılabilmesi uluslararası sözleşmeler ve anayasa ile güvence altına alınmıştır.

BM Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi 19. Maddesi; “Herkesin düşün ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır; bu özgürlük düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek, ülke sınırları söz konusu olmaksızın bilgi ve düşünceleri her araçta arama, elde etme ve yayma hakkını içerir”


T.C. Anayasası’nın 74. Maddesi “Vatandaşlar ve karşılıklılık esası gözetilmek kaydıyla Türkiye’de ikamet eden yabancılar kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir. Kendileriyle ilgili başvurmaların sonucu, gecikmeksizin dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilir”

Türkiye’de dilekçe hakkı anayasal güvencenin dışında 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanununuyla da (3. maddesi “Türk vatandaşları kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler) güvence altına alınırken 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 121. Maddesi “Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur” ile de müeyyideye kavuşturulmuştur.


Söz konusu eylemin anayasa suçu olmasının yanında 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 121. maddesindeki “(1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur” hükmünün açıkça ihlal edilmiştir.


Anayasamızın 137. maddesi “Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz. Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz” demesine rağmen kamu görevlileri kendilerine verilen anayasamıza ve kanunlara açıkça aykırı emirlere uyarak hem anaya suçu işlemekte hem de dilekçe hakkımı engellenmesi her türlü yasaya açıkça aykırıdır.

Beylikdüzü Belediyesi ve benzer kamu kurum ve kuruluşlarında zorluklar yaşıyorsanız aşağıdaki örnek dilekçe metni ile Cumhuriyet Başsavcılıklarına Müracat edebilirsiniz.

.........BAŞSAVCILIĞINA
MÜŞTEKİ:
SANIK :
SUÇ : Anayasa 74.Maddeye Muhalefet
5237 Sayılı T.CK.121 ve 204/2 Maddeye Muhalefet
4982 s.Bilgi edinme kanununa muhalefet
3071 Sayılı Kanuna Muhalefet
SUÇ TARİHİ:
OLAYLAR

...........Makamına ......tarihinde verdiğim ve ....sayı ile kayıt olan ekte sunulan dilekçeyi (ekte sunulmalı) verdim ve gereğinin yapılmasını istedim.ek

Dilekçeme işlem yapılmadı ve cevap verilmedi.

Daha sonra muhtelif zamanlarda (verdiğiniz dilekçeleri tek tek yazın idareye kayıt tarihlerini de yazınız) dilekçeler verdim.Yine işlem yapılmadı ve tarafıma bilgi verilmedi.Şu ana kadar da dilekçelerime bir işlem yapılmamış cevap verilmemiştir.ek.,.,.,

Söz konusu uygulama Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 74.Maddesi “(Değişik: 3.10.2001–4709/26 md.) “Vatandaşlar ve karşılıklılık esası gözetilmek kaydıyla Türkiye’de ikamet eden yabancılar kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir.(Değişik: 3.10.2001–4709/26 md.) Kendileriyle ilgili başvurmaların sonucu, gecikmeksizin dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilir.” Hükmü ile 5237 Sayılı T.CK ‘NUN 121.Maddesi - (1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur.”

4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunun 12. maddesi hükmü gereğince “bilgi edinme başvurularının değerlendirilerek başvuru sahiplerine cevap verilmesi başvurunun yapıldığı kurum veya kuruluşa ait bir yükümlülüktür”.
Devlet yönetiminde bulunan kişiler kanunların belirlediği çerçevenin dışına çıkıp Anayasanın 74. Maddesinde Hüküm altına alınan Vatandaşlık hakkını kullanan insanlara,hiç işlem yapmama gibi hakları olmadığı , resmi belgelerle gerçeğe aykırı cevaplar verip onları kandıramayacağı gibi, vatandaşa cahil, cühela muamelesi yapamaz. Bu yöneticilerin durumları gizlenmeye çalışılması, dilekçe hakkının kullanılmasının engellenmesi, Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî bir belgeyi gerçeğe aykırı olarak düzenleyen kamu görevlisinin cezai sorumluluğunu ( görevi ihmal ve kötüye kullanma vs) gerektiği kanaatini taşımaktayım.

Sanığın eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ MESNETLER: Anayasa’nın 74.Maddesi,5237 Sayılı TCK 121 Maddesi,3071 Sayılı Yasa,4982 Sayılı Yasa ve ilgili sair mevzuat

NETİCE ve TALEP: Yukarıda arz ve izahına çalışılan sebepler ile nazara alınacak diğer sebepler muvacehesinde; unsurları oluşmuş bulunan suç sebebi ile Sanık hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. .../../....
Saygılarımla

...........
Şikâyetçi
Ekler :


seo yazılım - web tasarım -

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • taner 9 yıl önce yorumlandı

      Bilgi işlerine gelmeyince kamu kurumları savsakliyor bu işler böyle bunlar kılıf bulurlar hemen vatandaşa yazik

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV