banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bakanlıkta hayali ihracat bombası

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir hayali ihracat şebekesi hakkında soruşturma başlattı. Şebekede Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan 3 üst düzey bürokrat, bir savcı bir de hâkim var.

17 Haziran 2012 Pazar 21:13
Bakanlıkta hayali ihracat bombası
banner265
Bakanlıkta hayali ihracat bombası
İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bir hayali ihracat şebekesi hakkında soruşturma başlattı. Şebekede Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan 3 üst düzey bürokrat, bir savcı bir de hâkim var.



Çin - Almanya - Türkiye hattında gerçekleştirilen hayali ihracat soruşturmasını yürüten İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, şebekeyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle; aralarında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan üç üst düzey bürokratında yeraldığı bazı devlet görevlileriyle ilgili “soruşturma izni” istedi. Savcılığın soruşturma izni talebinin yeraldığı dosyanın geçen hafta Ankara’ya ulaştığı öğrenildi.

Ayrı dosya hazırlandı
Dahilde işleme rejimi çerçevesinde ürün haline getirildikten sonra ihraç edilmek kaydıyla Çin’den alınan ve Almanya üzerinden Türkiye’ye sokulan yüklü miktardaki kumaşın ihraç edilmeyip iç piyasada satılması ve aynı zamanda hayali ihracat gerçekleştirilerek devletin vergi iadesi usulsüzlüğü ile dolandırılmasına yönelik olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “hayali ihracat” soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.

Faaliyetleri incelendi
Soruşturmada gözaltına alınan zanlılardan bazılarının, hayali ihracatı gerçekleştirmek amacıyla Ankara’dan bürokratik destek gördüğü yönünde ipuçlarına ulaşan soruşturma savcısı Mustafa Kemal Gül, söz konusu tespitlere adı karışan bürokratları da adli soruşturma içine aldı. Organize suç örgütü içinde yeralan zanlıların faaliyetlerini tek tek inceleyen Gül’ün, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nce yürütülen teknik ve fiziki takipler sonrasında elde edilen delillerle ayrı bir dosya hazırladığı öğrenildi.
Son HSYK kararnamesiyle Edirne Savcılığı’na atanan ancak soruşturma bitinceye kadar yeni görev yerine gitmeyeceği kaydedilen Gül’ün, bürokratlara yönelik adli soruşturma çerçevesinde geçen hafta Ankara’ya gönderdiği dosyayla “soruşturma izni” istediği ortaya çıktı.
Zanlıların telefon dinlemeleri ile ifadelerinden yola çıkan savcı Gül’ün, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda görevli üç üst düzey görevlinin yanısıra gümrük birimlerinde çalışan bazı görevlilerle ilgili özel dosya hazırlayarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan soruşturma izni istediği kaydedildi.

Tepe isimler
Savcı Gül’ün haklarında soruşturma istediği isimler arasında bakanlığın üç numaralı ismi olan Müsteşar Ziya Altunyaldız, Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç, Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin ile İstanbul Halkalı Gümrük Müdürü İsmail Şehitoğlu’nun yeraldığı öğrenildi. Bakan Yazıcı’nın onayını bekleyen dosyada, adı geçen bürokratlara ait önemli bilgilerin yeraldığı kaydedildi.
Soruşturma dosyasında, hayali ihracat gerçekleştiren zanlılarla bağlantıları olan alt düzeyde bir çok gümrük personelinin isminin yeraldığı bildirildi. Savcı Gül’ün söz konusu gümrük görevlilerinin suç örgütüyle bağlantılarının boyutuna göre tek tek isim tespiti yaptıktan sonra ayrı bir soruşturma yapacağı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı’na başvuru
Savcı Gül’ün ayrıca, suç örgütü üyeleriyle bağlantıları tespit edilmesi nedeniyle soruşturma dosyasında yeralan ve isimleri gizli tutulan, İstanbul’da görevli bir savcı ile bir hakimle ilgili olarak Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni istediği ifade edildi.

TOLGA ŞARDAN -Milliyet


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV