banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

530 rütbeli asker için gözaltı kararı

İstanbul merkezli olarak dün 57 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında ByLock kullanıcılarının da bulunduğu, 280'i subay, 250'si de astsubay olmak üzere 530 rütbeli asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. Yakalananların sayısı bugün 91'e çıktı

18 Aralık 2016 Pazar 13:51
530 rütbeli asker için gözaltı kararı
banner266
530 rütbeli asker için gözaltı kararı
İstanbul merkezli olarak dün 57 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında ByLock kullanıcılarının da bulunduğu, 280'i subay, 250'si de astsubay olmak üzere 530 rütbeli asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. Yakalananların sayısı bugün 91'e çıktı

Beylikdüzü Tabela

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandığı belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen aralarında subayların da olduğu 530 askerden, 91’i yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinasyonunda terör savcıları Gökalp Kökçü, Mesut Erdinç Bayhan ve Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturmada işlemler sürüyor.
 
YAKALANANLARIN SAYISI ARTIYOR

Savcılığı talimatı üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyona katılıyor. Haklarından gözaltı kararı verilen aralarında subayların bulunduğu 530 askerden, 91’i yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürülüğü’ne götürüldü.

BYLOCK KULLANIYORLAR

Yakalanan ve Bylock programını kullandığı tespit edilen bazı askerlerin üzerilerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 1 dolar çıktığı belirlendi. Diğer şüpheli askerleri arama çalışmaları sürerken, operasyonların daha da genişleyeceği ve gözaltı sayılarının artabileceği kaydedildi.
 
BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullandığı kriptolojik haberleşme programı Bylock’u kullandığı anlaşılan ve TSK içerisinde görev yapan örgüt mensuplarına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtilmişti.

280 SUBAY, 250 ASTSUBAY

Buna ilişkin soruşturma kapsamında, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinde farklı rütbelerde 280 subay ve 250 astsubay hakkında İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliğince gözaltı kararı alındığı aktarılan açıklamada, şüphelilerin yakalanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirilmişti.

Şüphelilerden 3’ünün halihazırda tutuklu olduğunun, 4’ünün ikametinin yurtdışında (İngiltere-KKTC) bulunduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini ve bekasını hedef alan PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C vs. tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir." denilmişti.


beylikdüzü gnl tabela

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV