banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Avcılar'daki ölüme Topbaş'tan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sabah saatlerinde Avcılar’da meydana gelen metrobüs yolunun çöktüğü yerde incelemelerde bulundu.

15 Temmuz 2012 Pazar 23:52
Avcılar'daki ölüme Topbaş'tan açıklama
banner266
Avcılar'daki ölüme Topbaş'tan açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sabah saatlerinde Avcılar’da meydana gelen metrobüs yolunun çöktüğü yerde incelemelerde bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmaları sırasında meydana gelen ve 1 işçinin ölümüne, 2 işçinin de yaralanmasına neden olan kazaya ilişkin, "Hizmet ederken bu acıları da yaşıyoruz maalesef" dedi.
Olay yerine metrobüsle gelerek incelemelerde bulunan Topbaş, kazada hayatını kaybeden işçinin ailesine başsağlığı dilediğini belirtti.

Topbaş, "Büyükşehir'de yapılan birçok işin içerisinde zaman zaman kazalar oluşuyor. Sabah 5 buçuk sularında buradaki daha önce viyadük olarak yaptığımız ama şimdi Beylikdüzü'ne gitmek için metrobüslerin geçişini sağlayacak sistemi kaldırmak adına yapılan çalışma sırasında, maalesef bir kaza ortaya çıkıyor. Vincin komutasının sistemindeki ve operatördeki hatalar üst üste gelince, üç tane çalışan arkadaşımız burada bu düşen parçanın tesiri altında kalıyorlar. Bir tanesi hayatını hastanede ya da yolda kaybediyor" diye konuştu.

Bir işçinin ameliyata alındığını ve yoğun bakımda bulunduğunu, diğer yaralı işçinin ise hayati tehlikesinin olmadığını belirten Topbaş, bütün bu çalışmaların şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan çalışmalar olduğunu kaydetti.

Kadir Topbaş, şöyle devam etti: "Bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Bunlar birer mühendislik işidir ve bu kadar ağır parçaları vinçlerle kaldırırken çok dikkatli çalışmak gerekir. Tedbirler alındığından bahsediliyor ama bir yerdeki bir dikkatsizlik işte bir hayata mal oluyor."

Bir gazetecinin kazada ihmalin olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Topbaş, "Tabii o daha sonra incelenecektir. O ihmal tabii mutlaka değerlendirilecektir" yanıtını verdi.

"Olası bir kaza..."

Mühendislikte temel ilkenin riskleri sıfırlamak olduğunu söyleyen Topbaş, "Yani burada kaderciliğin ötesinde tedbir boyutu önemli. Tabii ki yapılan çalışmalarda arkadaşımın ifadesine göre her türlü çalışma stratejilerinin nasıl olması gerektiğini, bunları kaldırırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini daire başkanımız, yüklenici firma ya da müteahhit, bu işleri yapan taşeronlarla görüşmeler yaptığını, bunları anlattıklarını söylüyor. Ama sonuçta burada bir ölüm hadisesi var, olası bir kaza var" diye konuştu.

Ramazandan önce söz konusu hattı açmak için işçilerin yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: " Maalesef üzücü, ciddi bir rahatsızlık bizim için tabii ki. Hizmet ederken bu acıları da yaşıyoruz maalesef. Bu bizi, çalışan arkadaşlarımızı, her birimizi, görev yapan bütün belediyelerimizi derinden rencide ediyor, üzüyor. Bedelleri ağır bu işlerin, kolay işler değil. İstanbulluların rahat etmesi ve trafikteki sıkıntıyı çözmek adına gece-gündüz, 24 saat çalışıyoruz, ama kolay değil maalesef üzücü olay ortaya çıktı."

Metrobüs seferlerinde bir aksama olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, Topbaş, "Şu anda metrobüs hatlarında bir aksama, problem yok. Ben de gelirken metrobüsle geldim. Çok daha rahat geldim. Yalnız Avcılar istikametine İstanbul'dan gelen vinçlerin çalışma sebebi ile biraz yoğunluk yaşandı. Şu an normale dönüyor. Biz de yoğunluğu bildiğimiz için metrobüsle geldik" yanıtını verdi.

Topbaş, metrobüste bir problem olmadığını anlatarak, "Niyetimiz Ramazan-ı Şerif öncesi Beylikdüzü'ne metrobüsü ulaştırmak. Zaten bu gece-gündüz esaslı çalışmanın temelinde bu yatıyor. 'Geciktiniz' diyoruz arkadaşlarımıza, 'verdiğimiz zaman dilimini çok aştınız' diyoruz. Ciddi baskı yaptık arkadaşlara. Onlar da sağ olsunlar gece-gündüz çalışıyorlar. Gerçekten zor. Trafik altında çalışıyorsunuz, boş bir arazide çalışmıyorsunuz. Bir taraftan trafik kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Topbaş, incelemelerinin ardından yine metrobüsle olay yerinden ayrıldı.

Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Öte yandan, Avcılar'daki metrobüs manevra köprüsünün yıkımı sırasında meydana gelen çökme nedeniyle oluşan enkazı kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar nedeniyle D-100 Karayolu Avcılar istikametinde trafik Küçükçekmece'den itibaren zaman zaman durma noktasına geldi. Trafik ekipleri, araç sürücülerini bu noktadan daha ileriye gitmemeleri konusunda uyararak yan yollara yönlendirdi.

Yoğun trafik nedeniyle sürücüler ve araçlardaki yolcular zor anlar yaşadı. Aşırı sıcaktan bunalan kimi vatandaşlar üzerlerindeki tişörtleri çıkarırken, bazı vatandaşlar da aracından inerek yüzünü yıkadı.

Bazı sürücülerin aracında uyuduğu görülürken, bazı vatandaşlar ise araçlarından inerek yol üzerindeki üst geçitlerin gölgesinde trafiğin açılmasını bekledi.

Toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar da yollarına yaya olarak devam etti.

Metrobüs seferleri aksamadan devam ederken, vinç yardımıyla yapılan enkaz kaldırma çalışmalarının gece boyunca devam edeceği öğrenildi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV