banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
08 Mayıs 2024 Çarşamba

Benzin ve motorine indirim geliyor

Değirmenci “Biz vicdanen rahatız”

Vanlı kardeşlerimiz için gönderdiğimiz yardımların istismar edilmesiyle ilgili yapılan spekülasyonları maksatlı olduğunu basına gerçeklerle anlattı.

15 Kasım 2011 Salı 13:24
Değirmenci “Biz vicdanen rahatız”
banner304
Değirmenci “Biz vicdanen rahatız”
Vanlı kardeşlerimiz için gönderdiğimiz yardımların istismar edilmesiyle ilgili yapılan spekülasyonları maksatlı olduğunu basına gerçeklerle anlattı.


Değirmenci “Biz vicdanen rahatız”

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmencinin Van' da yaşanan depremin acıları sarmak için başlattığı yardım seferberliğinin özel Samanyolu TV tarafından istimrar edilmesi büyük üzüntü meydana getirdi. Depremin acısını 1999’da derinden yaşayan Avcılar halkının yardımseverliğinin istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceğini belirten Değirmenci dün düzenlediğini kahvaltılı basın toplantısında yerel ve ulusal basın mensuplarını bilgilendirdi.

Samanyolu TV’nin muhabirine yardımların Avcılarda hangi aşamalardan geçirilerek Van’lı kardeşlerimize gönderildiğini tek tek anlattığını ancak haberde bahsi geçen depoya giden Değirmenci, burada toplanan ikinci el giysilerin görevliler tarafından ayıklanışını gösterip söz konusu giysilerin kullanılmayacak durumda olanlarını Van’a gönderilmediğini söylemesine rağmen haberin kamuoyuna taraflı bir biçimde verildiğini ifade etti. Değirmenci, “Burada Van’lı kardeşlerimizi rencide edecek giysiler de var. Bunları göndermeye bizim vicdanımız el vermedi. Sizin vicdanının el verir mi” diyerek çekilen ve yayınlanan görüntüleri basın mensuplarıyla baylaştı. Değirmenci, “İşte biz yardımları böyle yapmışız. Şimdi izlediğiniz görüntüleri sizlerin vicdanına bırakıyorum. Çünkü biz vicdanen rahatız” dedi.

ÇAMAŞIRHANEYİ GEZDİRDİ

Değirmenci basın mensuplarına ikinci el giysilerin ayıklandıktan sonra yıkanmak için götürüldüğü çamaşır haneyi de gösterdi. Basın emekçileri gerçek görüntüleri şaşkın bakışlar arasında izlediği görüldü. Değirmenci, “İşte manzara bu. İkinci el giysiler burada temizlenip sağlıklı ordamdan geçirilerek paketlenmeye gönderiliyor. İkinci el giysilerde herhangi bir deri hastalığı olabilir. Van’lı kardeşime hastalık bulaşabilir. Neden biz sebep olalım. Bakın yıkanmış elbiseler şimdi pırıl pırıl, mis gibi kokuyor. Biz böyle tertemiz olduktan sonra gönderiyoruz. Hassasiyet göstermemiz suç mu? Ama bunu istismar etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

3 TIR GÖNDERDİM

Mustafa Değirmenci Van’a bugüne kadar Üç dolusu yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, “Bu güne kadar Van’a biz üç tır dolusu giyecek yiyecek, hijyenik malzeme gönderdik. Biz Van’a gidip neye ihtiyaçları var tespit ettik ona göre halkımıza mesajlar çekerek yardım malzemesi istedik. Avcıların sağ duyulu depremin acısını yaşamış muhteşem halkı elinden geleni fazlasıyla yaptı. Ben onlara teşekkür ediyorum. Minnettarım. Bakın çocuklar oyuncaklarını bile göndermiş. Biz onların bu emanetleri Van’ lı kardeşlerimize nasıl ulaştırmayız. Hepsini gönderdik. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

ACIYI EN İYİ BİZ BİLİRİZ İSTİSMAR ETTİRMEYİZ

Avcılarda toplanan yardımların Van’ı gönderilmediği ve bir depoda saklandığı haberlerini bir kez daha yalanlayan Değirmenci, “Daha bir hafta önce Avcılar Güneydoğu’dan gelen şehit haberiyle sarsılmıştı. Şehit acısının üzerinden atamayan Avcılar halkı bu kez Van’daki deprem haberi ile büyük üzüntü yaşadı. Çünkü Depremin acısını en çok Avcılar halkı 1999 Marmara Depremiyle yaşamıştı. İşte bu yüzden kendi acısını unutup adeta bir seferberlik başlatarak Vanlı kardeşlerinin yardıma koştular. Bir hafta önce şehit cenazesinde Eyüp Çolakoğlu’nun resimlerini taşıyan genç kızlarımız, çocuklarımız annelerimiz bacılarımız bu kez yardım elini Van’a uzattılar. Gece Gündüz demeden ellerindekini avuçlarındaki toplayıp Avcılardaki Yardım çadırına getirdiler. “Biz insanız. Aynı acıyı bizde yaşadık” şimdi yardımların götürülmediğini söylüyorsunuz. Bu hangi vicdana sığar. Avcılar halkına alçak ve kalleş dedirtmen” şeklinde konuştu. Avcılar halkının tercümanlığını yapan ve Van’daki vatandaşlarımızı çok iyi anladığını belirten Mustafa Değirmenci “Deprem Hepimizin ortak acısıdır. Avcılar halkı olarak Van’ lı kardeşlerimizi en iyi anlayan bizleriz. Onların acısını hissediyoruz. Acınız acımızdır yüreklerimiz sizinle.. Avcılar halkı olarak yanlarındayız. Biz her türlü karalamalara rağmen inadına yardım göndermeye devam edeceğiz Depremde ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi. Değirmenci söz konusu haberi ihbar kabul ettiğini yardım malzemelerinin istif edilmesi, ayıklanması gibi çalışmalarda görevini ihmal edenlerin güvenlik ihmali bulunanların Belediye Teftiş Kurulu tarafından araştırıldığını, şayet varsa böyle bir durum gerekli soruşturmanın açılacağını da sözlerine ekledi.

SONUÇ ÖNEMLİ

Değirmenci toplantının soru cevap bölümünde ise basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yaşanan hadiselerde güvenlik ihmali, Belediye’ye yapılan operasyonlar ve Avcıların deprem riski ve ne gibi çalışmalar yapıldı gibi sorulara net yanıtlar verdi.

Değirmenci, “. Bizimle ilgili konuşulan davalarla ilgili gizlilik kararı var. Gazeteler yazıyor En zengin zabıta bizde diye. En zengin zabıta dedikleri şu an görevinin başında. İçimizde çürük elmalar olabilir. Hakkında soruşturma açılan suçlu olamaz, her tutuklanan da suçlu olamaz. Önemli olan sonuçtur. Biz de içten Teftiş kurulumuzca soruşturuyoruz. Kesin bir şey olmadan insanlara çamur atamayız” dedi.


BİZ HAZIRIZ

Değirmenci olası bir Marmara depremine Avcılar olarak hazır olduklarını belirterek, “Biz her şeyimizle hazırız. Ama başkaları hazır mı” dedi. Toplantı Gazetecilerin Mustafa Değirmenci ile fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.


 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV