banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bir Osmanlı geleneği yeniden canlanıyor

Hac ibadeti için kutsal topraklara giden Orta Asyalı hacılar son yıllarda dönüş yolu olarak İstanbul’u tercih ediyor. Kazakistanlı 100 kişilik hacı grubu İstanbul üzerinden ülkelerine döndü.

15 Kasım 2011 Salı 13:18
Bir Osmanlı geleneği yeniden canlanıyor
banner321
Bir Osmanlı geleneği yeniden canlanıyor

Hac ibadeti için kutsal topraklara giden Orta Asyalı hacılar son yıllarda dönüş yolu olarak İstanbul’u tercih ediyor. Kazakistanlı 100 kişilik hacı grubu İstanbul üzerinden ülkelerine döndü.

Osmanlı dönemi Hac geleneklerinden biri yeniden canlanıyor. İstanbul üzerinden kutsal topraklara giden Türkistan coğrafyasından hacılar yeniden İstanbul güzergahını kullanmaya başladı. Kazakistan’dan hacca giden 100 kişilik bir grup hac ibadetini tamamlayarak İstanbul üzerinden ülkelerine döndü.
İSTANBUL’U GEZDİLER

Bağcılar Belediyesi’nin rehberliğinde Sultanahmet Camii başta olmak üzere İstanbul’un tarihi mekanlarını gezen Kazak hacılar, Sultanahmet’teki Buhara Restoran’da yemek yedi. Pek çok tarihi camiyi de ziyaret eden Kazak hacılar, İstanbul gezisinin ardından ülkelerine döndü. Hacılar, Bağcılar Belediyesi’ne de kendilerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kazakistan’la Türkiye’nin iki ayrı ülke, tek millet olduğu vurgusunda bulundu. Bağcılar Belediyesi’nin Kazakistan’da iftar programları düzenlediğini hatırlatan Başkan Çağırıcı, “Her ne kadar uzun yıllardır aynı dili konuşamıyor olsak da aynı duyguları paylaşıyoruz” dedi.
UZUN YILLAR DEVAM EDEN BİR GELENEK

Osmanlı döneminde özellikle Türkistan ve Rusya’dan hacı adayları İstanbul üzerinden Hac yolculuğuna başlarken yine hac dönüşünü İstanbul üzerinden gerçekleştiriyorlardı. İstanbul’da toplanan hacı adayları düzenlenen görkemli sürre alayları ile kutsal topraklara uğurlanıyordu. Geçmişte yaşanan bu gelenek, son yıllarda yeniden canlanmaya başladı. Hac ibadeti için kutsal topraklara giden Kazak hacılar, dönüş yolu olarak İstanbul’u tercih etmeye başladı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV