banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

19 Mayıs Başakşehir’in Çifte Bayramı Oldu.

Başakşehir hem 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı, hem de 5 okula birden kavuşmasının Bayramını aynı anda gerçekleşmesiyle tarihi bir gün yaşadı.

20 Mayıs 2011 Cuma 17:45
19 Mayıs Başakşehir’in Çifte Bayramı Oldu.
banner265
19 Mayıs Başakşehir’in Çifte Bayramı Oldu.

Başakşehir hem 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı, hem de 5 okula birden kavuşmasının Bayramını aynı anda gerçekleşmesiyle tarihi bir gün yaşadı.

Hacı Ali Osman Gül ve Kayabaşı İlköğretim Okulu’nun resmi olarak açılışı, Şahintepe Lisesi temelinin atılması ve ilçedeki okullara temizlik robotu dağıtılması sebebiyle düzenlenen törenlere Şahintepeli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Garnizon Komutanı Taner Aydın, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Ak PArti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Başakşehir Belediyesi meclis üyeleri ve Başkan Yardımcıları, 3. Bölge Ak Parti Milletvekili adayı Salih Çağdaş, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Ak Parti Kadın Kolları ve çok sayıda Şahintepe sakini katıldı.

Daha önce sınıflarımızda 80 kişi ders yapıyordu
İlçemizin ismi genellikle Bahçeşehir ve Başak Mahalleleri ile anılıyor. Şahintepe, Güvercintepe Altınşehir gibi yerler bu kadar duyulmaz diyen Mevlüt Uysal; “Nüfusumuzun % 50 ‘den fazlası bu bölgelerde yaşıyor ve İstanbul’da altyapı ve sosyal donatılar bakımından bunlar en mağdur mahalleler. Sadece bu mahallemizin yaklaşık 40 bine yakın nüfusu var Anadolu’da 40 bin nüfuslu bir ilçenin belki de 3-4 lisesi var. Biliyorsunuz burada daha önce okulumuz vardı çocuklarımız 24 derslikli bu okulumuzda 3300 öğrencimiz eğitim görüyorlardı ikili eğitim olmasına karşın sınıflarda 80 kişi ders görüyordu okuldaki kapılar ,dersliklerin kapıları bile yoktu sağolsun bağışçımız Ali Gül Bey dedesinin ismini vererek bu okulu kazandırdı aynı zamanda Mahallemize bir lise de yapacak kendisine teşekkür ediyoruz. Sizler adına da minnetlerimizi sunuyoruz.” diyerek 2 okulun açılış ve 3 okulun temel atma törenleri için toplanılmasının öneminden bahsetti ve artık isteyen çocuklarımızın okullarına rahat rahat gidebileceğini söyledi.

Okullarımıza temizlik robotu veriyoruz
Okullarımıza bir de temizlik robotu aldık ve önce temizlikten başlayalım dedik. Şu anda her okulumuzda Okul Aile Birlikleri’nin en büyük sıkıntısı temizlik için okula öğrencilerden para toplayabilmek, bunu yetirebilmekti. Bu sorunu da temizlik robotlar sayesinde okullarımız da rahatlamış olacak.

Sorunlar Hallolduktan sonra çocuklarımız parklarda oynayacak, evler doğalgazla ısınacak
Geçmişten burada belediyelerin yapması gerekenleri yapmadığını, buradaki işi emlakçıların yaptığını ve devletin yapması gerekenleri sizin yaptığınızı biliyorum diyerek konuşmasını sürdüren Uysal;” Ben diyorum ki sizin 30 senelik hizmet alacağınız var, bu 30 senelik alacağı ödemeye başladık.Eğitimde, sağlıkta, yardımlarımızda ve planların onaylatılmasında bu böyle olacak. Bizden istediklerinizi bir lütuf değil, sizin alacağınız olduğunu düşünüyorum.
İnanıyorum ki kısa bir süre sonra sizinde çocuklarınızla park alanlarına gideceği, oynayabildiği, istediği kursa, tiyatroya gidebildiği, ısınırken kömürle değil doğalgazla ısındığı bir zaman çok uzak değil diye düşünüyorum.
Geldikleri için Bakanımıza teşekkür ediyorum.Biz okulları yapıyoruz, bu okullara öğretmen tayinlerinde de Bakanlığımızın bize sahip çıkacaklarını biliyorum, hepinize tekrar saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bugün bizim çifte bayramımız diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu;” 19 Mayıs 1919, Cumhuriyetimizi kurma yolunda, yeni bağımsız bir devlet oluşturma yönünde ve ülkemizi, vatanımızı istiklale kavuşturma yönünde ilk adımın Samsun'da atıldığı çok özel bir gün olduğunu söyleyerek Atatürk’ün, gençliğin ülkenin her şeyi olduğunu söyleyerek Atatürk’ün “Gönül bahçemizin mis kokulu gülleri” diye tabir ettiği gençliğin iyi yetişmesi, toplumun kalkınması için hükümetin çok çabalar gösterdiğini söyleyerek, sevgili gençlerimize, Başakşehir'e bu eğitim hizmetlerinin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Büyük Önder Atatürk’ü anarak başladığı konuşmasında; “ Yüceltilmek değil, anlaşılmak isteyen bir insandı. Yeni Türkiye'nin inşası için bütün ömrünü vakfetmişti. Bunun anlaşılmasını istiyordu" diyerek bırakılan bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Atatürk’ün gençlere seslenerek 'Gençler, benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum'. Sizlere düşen, çok çalışarak kendinizi her bakımdan yetiştirerek, ülkemizin kalkınmasındaki yerinizi almanızdır. Kadınıyla, erkeğiyle herkesin iyi eğitim almasını ve topluma faydalı olmasını istediğini vurguladı.
Ne mutlu bize ki Büyük Önder Atatürk'ün Cumhuriyetimiz’in kuruluş yıllarında başlattığı eğitim seferberliği ruhunu son 10 yılda yeniden canlandırdık. Bir kucak odun küçük bir ateşi söndürür, büyük bir ateşi ise daha da canlandırırmış. Dolayısıyla ülkenin temellerinde çok güçlü bir ruhun, çok güçlü bir ateşin bulunduğunu ve hepimizin el vermesiyle bu ateşin bugün çok daha güçlü bir şekilde yandığını görmekteyiz. Bu ateşe çok değerli bir katkı da Başakşehir Belediyemizden geliyor. Bir 19 Mayıs gününü parlak nutuklar ve boş sözlerle değil, Atatürk'ün bizlerden beklediği gibi, gençlerimizin aydınlık geleceğine yönelik eğitim hizmetleriyle kutluyoruz. Başta değerli Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal olmak üzere, emeği geçen herkesi en içten dileklerimle kutluyorum. İnanıyorum ki, bu güzel adımları yeni adımlar takip edecek ve hep birlikte ülkemizin hayallerini, hedeflerini gerçekleştireceğiz. Böylelikle Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılını, görevimizi yerine getirmiş, devraldığımız mirası geliştirerek geleceğe taşımış olmanın onuru ve huzuruyla kutlayacağız. Bu duygularla, açılışını yaptığımız okulumuzun, temelini attığımız Şahintepe Lisesi'nin sevgili öğrencilerimize, Başakşehir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerin daha iyi ortamlarda eğitiminizi sürdürmeniz için belediyemizin tüm okullara temizlik robotu dağıtmasından da büyük mutluluk duyuyorum. Bu örnek tavır için Başakşehir Belediyemizi kutluyorum.” Dedi.

Daha sonra gerçekleşen gösterilerde folklör ekibi güzel bir gösteri gerçekleştirirken, Hacı Ali Osman İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Esef İs ile okulun 7. sınıf öğrencisi Canan Arlı ve 8. sınıf öğrencisi Murat Karataş'ın türkü ve rap tarzındaki seslendirdikleri müzik bütün protokolü hem eğlendirdi hem de şaşırttı.
Hayırseverlere plaket takdim edildikten sonra protokol okulu gezdi. Halka ikramların yapılmasından sonra tören sona erdi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV