banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

ATIK YAĞLAR HAYDİ OKULA

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Başakşehir genelinde yürüttüğü projede

18 Mart 2011 Cuma 18:41
ATIK YAĞLAR HAYDİ OKULA
banner311
ATIK YAĞLAR HAYDİ OKULA
Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Başakşehir genelinde yürüttüğü projede toplanacak bitkisel atıkların çevreyi kirletmesinin engellenmesi ve vatandaşların bilinçlendirilerek, atık yağların değerlendirilmesi konusunda bir çalışma başlatıldı.
Alo Atık Hattı kurularak; kızartma yapmak amacıyla  kullanılan yağların; suya, kanalizasyona dökülmeden toplanması, evlerde biriktirilerek ALO ATIK HATTI 444 0 669 numaralı telefonun aranarak teslim edilmesi konusunda bilgiler verildi. Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesi çerçevesinde Başakşehir Belediyesi tarafından İlçe genelindeki tüm lokantalar, yemek üretim tesisleri, okul kantinleri, büfeler, fast food satış noktaları ve fabrika yemekhanelerinden çıkan bitkisel atık yağların toplanması için 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Ezici Yağ Elektrik Üretimi San. Tic. A.Ş.  ile protokol imzaladı.

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü geleceğimizi korumak ve kollamak adına sürekliliğin sağlanması için birçok seminer de düzenleyerek; çocuklara lavaboya dökülen 1 litre bitkisel ve hayvansal atık yağın 1 milyon suyu
kirlettiğini, bu atıkların değerlendirildiği takdirde elektrik üretiminde kullanılabildiğini, uygun zamanda bu atıkları değerlendirdiğimiz zaman sağlığımızı koruyabileceğimizi, atıksu arıtma tesis maliyetlerinin azalmasının sağlandığını,
sudaki oksijen sisteminin korunabildiğini, suda yaşayan canlıların doğal yaşam alanlarına zarar gelmemesi gibi faydalar elde edildiğini anlatarak geniş kapsamlı bir çalışmayı titizlikle yürüttü.

Temiz ve Aydınlık bir Türkiye bizim Elimizde, sloganı ile okullarda çocukların gelecek için ortak çalışması ve çevre  bilincine katkıda bulunarak,  atık yağların okullarda toplanması kampanyasını da yürüten Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü en çok bitkisel ve hayvansal atık toplayan okullarıda çeşitli hediyeler vererek ödüllendirecek. En fazla atık yağ toplayan 1. okula netbook, 2. okula yazıcı, 3. okula ise DVD oynatıcı hediye edilecek.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: ATIK YAĞLAR HAYDİ OKULA

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV