banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Başakşehir'e ABD'den misafir geldi

Yurtdışındaki yerel yöneticiler ile bağların sağlamlaştırılması ve dünyadaki yerel yönetimlerle iletişim köprülerinin

17 Eylül 2011 Cumartesi 13:05
Başakşehir'e ABD'den misafir geldi
banner321
Başakşehir'e ABD'den misafir geldi

Yurtdışındaki yerel yöneticiler ile bağların sağlamlaştırılması ve dünyadaki yerel yönetimlerle iletişim köprülerinin kurulması için yabancı heyetlerle görüşmelere değer veren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çeşitli araştırma ve görüşmeler yapmak üzere Türkiye’de bulunan New York Brooklyn Eyalet Meclisi Üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede Uysal, yerel yönetimlerde artık çıtanın yükseldiğini, yöneticilerin “kendilerinden önce ne yapılmış” diye bakmadığını, “dünyada ben nerede duruyorum” anlayışının gittikçe yaygınlaştığını söyledi.
New York’da bulunan Turkish Cultural Center Albany’nin organizasyonu ile Başakşehir’i ziyaret eden heyet, Başkan Mevlüt Uysal’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Misafirlerini kahvaltıda ağırlayan Uysal, hem yabancı konukların yerel yönetimlerle ilgili deneyimlerini dinledi, hem de konuklarının sorularına cevap verdi. Kahvaltıya, New York Brooklyn Meclisi üyeleri Steven Cymbrowitz, Alec Brook, Krasny, Kevin A. Cahill, Robin Schimminger ve eşleri katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda Türkiye ve ABD’de yerel yönetimlerin işleyişi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Başakşehir’in dinamik bir ilçe olduğu için nüfusunun hızla arttığını belirten Uysal “Göreve geldiğimde ilçe nüfusu 207 bin idi, şimdi 260 bini aştı. Önümüzdeki yıl bu rakamın 350 bine çıkması bekleniyor” dedi. Misafirlerine, Başakşehir’in sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında da bilgi veren Uysal, ilçenin birçok açıdan birbirinden farklı bölgelerden oluştuğunu, bunun sonucu olarak da farklı beklentilere cevap vermek durumunda olduklarını belirtti. Başakşehir’in İstanbul’un gelişime en açık bölgelerinden biri olduğuna değinen Başkan Uysal, “yeni yatırımlarla işsizlik oranının azaldığını, Başakşehir’deki işsiz sayısının İstanbul’un diğer bölgelerinden daha az olduğunu” söyledi. Uysal, özellikle Organize Sanayi bölgesinin bölge halkına sağladığı iş imkanına ve Başakşehir’de kurulacak olan Avrupa Yakası Şehir Hastanesinin sağlayacağı istihdama dikkat çekti.
Mevlüt Uysal, Türkiye’deki değişime de işaret ederek “Daha önce yerel yöneticilerimiz, kendilerinden önceki yönetimlerin yaptığı işleri örnek alarak yol alırlardı. Şimdilerde ise yöneticiler yurt dışındaki çalışmaları baz alıyor, yatırımcılarımız, dünyadaki meslektaşları ile kendilerini özdeşleştirerek yeni yatırımlar, stratejiler belirliyor. Bu da ciddi bir mantalite değişikliğine işaret ediyor” dedi.
Yaklaşık 1.5 saat süren kahvaltı sonrasında heyet, Başkan Uysal’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, Uysal da, misafirlerine Bahçeşehir Gelişim Akademisi kursiyerlerinin el emeği-göz nuru çalışmalarından hediyeler takdim etti.

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV