banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Başakşehir'in İkinci Bilgievi Açıldı

“Cevdet Kılıçlar'ın adı hep yaşayacak”

03 Haziran 2011 Cuma 12:13
Başakşehir'in İkinci Bilgievi Açıldı
banner266
Başakşehir'in İkinci Bilgievi Açıldı
“Cevdet Kılıçlar'ın adı hep yaşayacak”
Başakşehir'de açılan bilgievi, adını, geçtiğimiz yıl Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde İsraillilerin saldırısı sonucu şehit olan Cevdet Kılıçlar'dan alıyor.
İHH Başkanı Yıldırım, “Filistin ve Türkiye bir bütündür ve birbirinin tapusudur. Filistin'den de bir gün ambargo kalkacaktır. O zaman Cevdetlerin kanının anlamı daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.
Geleceğin bilgi toplumunun inşasına katkıda bulunmayı, belediyecilik faaliyetlerinin en önemli başlıkları arasında gören Başakşehir Belediyesi, açtığı yeni Bilgievleri ile bu yöndeki çabalarını sürdürmeye devam ediyor. İlk Bilgievi'ni “dünyayı bilgi değiştirir” sloganıyla Şahintepe Mahallesi'nde açan ve kısa sürede mahalleli çocukların bilgilendiği ve eğlendiği önemli bir merkez haline getiren belediye, Başakşehir 1.Etap'ta açtığı yeni Bilgievi'nin de çocuklara yönelik etkinliklerle ilgi odağı olmasını bekliyor. Başakşehir'de açılan Bilgievi, adını, geçtiğimiz yıl İsrail ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde İsrailliler'in saldırısı sonucu şehit olan Cevdet Kılıçlar'dan alıyor.
Cevdet Kılıçlar Bilgievi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen programa, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Cevdet Kılıçlar'ın eşi Derya Kılıçlar, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Ak Parti 3. Bölge Milletvekili adayları Harun Karaca, Mustafa Şentop, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda mahalleli katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kurdukları bilgievlerinde, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra, geleceğin dünyasında söz sahibi olabilmeleri için şart olan özgüveni de aşılamak istediklerini belirtti. Uysal şunları söyledi: “Toplumlar geleceklerini bilgi ile şekillendirir ve ona yaslanarak ileriye doğru adım atarlar. Biz de bilgievlerimizde, gençlerimizin sağlıklı ve donanımlı bir şekilde yetişmeleri için gerekli olan tüm branşlarda, uzmanların denetiminde etkinlikler düzenliyoruz. Bununla ilçemizin çocuklarına karşı hayati bir görevimizi yerine getirirken, aynı zamanda geleceğin dünyasına da katkı sunmak istiyoruz.” Başkan Uysal, bilgievine neden Cevdet Kılıçlar adını verdiklerini de şu cümlelerle özetledi: “Merhum Kılıçlar, bilginin peşinde olan bir gazeteciydi. İletişim Fakültesi'ni bitirdikten sonra çeşitli gazetelerde fiili gazeteciliğe başlamıştı. Okuyup yazmayı, araştırma yapmayı seviyordu. Aynı zamanda Başakşehir'de oturuyordu. Bundan dolayı isminin buraya yakışacağını düşündük.” “Cevdet Kılıçlar ve arkadaşlarının tamamen insani bir nedenden dolayı çıktıkları bir kutlu yolculukta katledildiklerini” belirten Uysal, merhumun 8 arkadaşı ile 1 yıl önce, tam da bu günlerde şehid olduklarını, bir yıl sonra burada onun adını taşıyan bir Bilgievi'ni açmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
Konuşmasından sonra Başakşehir Mahalle muhtarı Fatih Yıldırım, Başkan Uysal'a, hem bilgievi hem de mahalleye yaptığı diğer hizmetler için bir plaket verdi. Protokolde bulunan Ak Parti 3. bölge Milletvekili adayları Harun Karaca ve Prof. Dr. Mustafa Şentop ile Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç da kısa birer selamlama konuşması yaptıktan sonra kürsüye gelen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, böyle bir hayırlı işe vesile oldukları için Başkan Uysal ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Cevdet Kılıçlar'ın bir özgürlük şehidi olduğunu ve Filistin davası için kanını döktüğünü belirten Yıldırım, kısa bir süre sonra 2. Özgürlük Filosu ile yola çıkacaklarını ve Filistin özgürleşinceye kadar bu çabalarını devam ettireceklerini belirtti. Yıldırım, “Filistin ve Türkiye bir bütündür ve birbirinin tapusudur. Filistin'den de bir gün ambargo kalkacaktır. O zaman Cevdetlerin kanının anlamı daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.
Bilgievi öğrencilerinden keman, gitar ve bağlama kursları alan çocukların gösterileriyle devam eden açılış programında, özellikle tiyatro eğitimi alan çocukların oyunu izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Daha sonra programın merakla beklenen anına gelindi. Konserde özgün müzik sanatçısı Ömer Karaoğlu ve arkadaşları, dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sunarken, sanatçının okuduğu ezgileri Kılıçlar'a ithaf etmesi ise duygulu anlar yaşattı. Karaoğlu'nun, konserin sonunda okuduğu Şehit Türküsü'nde ise, izleyenler gözyaşlarını tutamadı.
Konserden sonra Başkan Uysal, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve diğer protokol üyeleri hep beraber Bilgievi'nin kurdelesini kesip odaları tek tek dolaştılar.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV