banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dünya Kadınlar Gününe Özel Kutlamalar

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde, kadınların bir araya geldikleri, hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlarına

08 Mart 2012 Perşembe 00:39
Dünya Kadınlar Gününe Özel Kutlamalar
banner312
Dünya Kadınlar Gününe Özel Kutlamalar

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde, kadınların bir araya geldikleri, hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlarına dikkat çektikleri özel bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Başakşehir’de dört farklı platformda gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Baharla Gelen Özgürlük
8 Mart Dünya Kadınlar günü programlarının ilki, son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan siyasi değişimde birbirinden farklı ülkelerde yaşamalarına rağmen, aktif rol oynayan Arap kadın aktivistler, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kadın gazetecileri ve siyaset bilimcilerle “Arap Baharı, Kadın Haklarını Nasıl Etkileyecek?” konulu panelde bir araya gelecek. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın açılış konuşmasını yapacağı panel, Başakşehir Kültür Merkezinde saat 13.30’da başlayacak.
Aralarında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı ile Müslüman Kardeşler örgütünün kurucusu Hasan El Banna’nın torunu, Kahire Üniversitesi akademisyenlerinden Sanaa El-Benna'nın da bulunduğu kadın aydınlar panelde, Ortadoğu’da siyasi gelişmelerde kadınların neden ön cephelerde yer aldığı sorusuna açıklık getirirken, Türk gazeteciler ve siyaset bilimciler de kadın hakları mücadelesinde globalden yerele değişim rüzgarını ele alıp, bölgedeki gelişmeleri kadın hakları açısından yorumlayacaklar.
Panele, Mesude Nursuna Memecan, Işın Eliçin, Prof. Dr. Edibe Sözen, Sibel Eraslan, Sabiha Şenyücel Gündoğar, Zeynep Banu Dalaman, Gameele Ismail (MISIR), Lauren E. Bohn (MISIR), Prof. Rokhsana Ismail (YEMEN), Saadah Saeed Mohammed Olayah (YEMEN), Sanaa El -Benna(MISIR) ve Ayşe Böhürler katılacak.

Yeşilçam Kadınları Bahçeşehir’e geliyor
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya gelen Yeşilçam’ın emektar sanatçıları da bu anlamlı güne “Yeşilçam’ın Kadınları Sergisi ve Söyleşi” ile katkı sağlayacaklar. En doğal halleriyle objektifin karşısına geçen 21 Yeşilçam sanatçısının fotoğraflarından oluşturulan anlamlı sergi, saat 19.30’da Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezinde açılacak. Sergi ve söyleşi sonrasında ise, Başakşehirliler, Türk Sanat Müziği’ne getirdiği yorumla büyük bir hayran kitlesi oluşturan usta sanatçı Melihat Gülses konserini dinleyebilecek.

Şahintepe ve Güvercintepe’de de “Kadınlar Günü” kutlanacak
8 Mart Dünya Kadınlar günü için Şahintepe ve Güvercintepe bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için de özel iki program hazırlandı. Şahintepe bölgesinde yaptığı başarılı kadın programları ile tanınan Esra Erol sahne alacak. Şahintepe Karagöz Düğün Salonunda saat:13.00’de sevenleri ile buluşacak olan Esra Erol, kadın portrelerini eğlenceli sunumuyla anlatacak.
Güvercintepe Prens Düğün Salonunda ise televizyon programları ile geniş hayran kitlesine sahip olan Uğur Aslan ve Songül Karlı Kadınlar Günü için özel hazırladıkları programları ile hayranlarının karşısında olacak. Program saat 16.00’da başlayacak.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV