banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Mısırlı ve Yemenli Kadın Aktivistler “Başakşehir”deydi

Ortadoğulu kadınların sesi Başakşehir’de yankılandı

09 Mart 2012 Cuma 23:42
Mısırlı ve Yemenli Kadın Aktivistler “Başakşehir”deydi
banner265
Mısırlı ve Yemenli Kadın Aktivistler “Başakşehir”deydi
Gerçekleştirdiği pek çok proje ve etkinlik ile Türkiye’de kadına dönük çalışmalara rehberlik eden Başakşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde de düzenlediği panel, konser ve sergiler yoğun ilgi gördü.
Ortadoğulu kadınların sesi Başakşehir’de yankılandı
Başakşehir’in dört farklı platformunda gerçekleştirilen ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da tüm etkinliklerde ev sahipliği yaptığı günün ana merkezi Başakşehir Kültür Merkezi oldu. Kültür Merkezindeki “Arap Baharı Kadın Haklarını Nasıl Etkileyecek?” konulu panelde, Ortadoğu da siyasi değişimlerde aktif rol oynayan kadınların uzun özgürlük yolculuklarını, Ortadoğu, Türkiye ve dünyanın önde gelen kadın aktivistleri, gazetecileri, siyaset bilimcileri değerlendirdi.
Panelin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Arap Baharı ataerkil zihniyete başkaldırıdır. Bizim inancımızda da kadın-erkek eşit tutulmaktadır. Ortadoğuda kadınlar önderliğinde gelen değişim diğer ülkelerdeki başka kadınların sorunlarının çözümüne de örnek teşkil edebilir. Ortak bir anlayışın oluşturulması adına Arap baharında yaşananları inceleyerek, ortak algı oluşturup ortak politikalar oluşturabiliriz. Umut ediyorum ki bu sempozyum kadın hakları ile ilgili engellerin aşılması konusunda örnek bir adım teşkil eder” dedi.
İki bölümden oluşan panellin ilk bölümünde iletişim bilimci Prof. Dr. Edibe Sözen, Akademisyen, Medeniyet Araştırmaları ve Kültürel Diyalog Merkezi Başkanı Sanaa El-Benna, Gazeteci Lauren E. Bohn, gazeteci -yazar, Sibel Erarslan, televizyon sunucusu Cemile İsmail Mısırlı kadınları meydanlara çıkaran sebepleri ve devrimi anlattı.
Surda bir gedik açtık…
Prof. Dr. Edibe Sözen, Ortadoğu’daki değişimde sosyal medyanın önemine dikkat çekerken, “Mısırlı kadınlar gelişen sosyal ağ ile bu süreçte birbirleri ile haberleştiler, Orta doğulu Kadınlar Arap baharı ile surda bir gedik açtılar, bu tüm dünya kadınlarını ümitlendirdi” dedi. Sanaa El-Benna, kadınlar ve siyasal disiplin başlıklı araştırma ve raporlardan oluşan bir sunum gerçekleştirirken, kadın katılımının devrime katkısını vurguladı. El-Benna, “Kadınların devrimin içinde yer alması, sürecin daha barışçıl olmasını sağlayarak siyasi bir disiplin yaratmıştır” dedi. Gazeteci kimliği ile panele katılan Lauren E. Bohn ise her ülke kadınının özgürlük anlayışının farklı olduğunu, özgürlük kavramının o ülkenin coğrafyası, sosyo-ekonomik ve siyasi bakışı ile ilintili olduğuna dikkat çekti. Sibel Erarslan, Arap baharı ile gelen coşkunun arkasında Arap Dünyasını bekleyen süreci örneklerle vurgularken, “Baharı bekledik, Allah yaza çıkmayı da nasip etsin” dedi. Cemile İsmail, Arap Baharı sonrasında kadınların hala istedikler yerde olamadıklarını dile getirirken, Arap kadınların siyasal konumundaki değişimleri bir siyasetçi ve kadın gözüyle değerlendirdi, kapsamlı ve adil bir yeni anayasa istediklerini dile getirdi.
Panelin ikinci oturumda Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Dış Politika Programı Direktörü Sabiha Şenyücel Gündoğar toplumun gelişiminde ve kadın haklarının korunmasında STK’ların önemini vurguladı. Panele katılan sosyolog-siyaset bilimci/İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Koordinatörü Zeynep Banu DALAMAN, Yemen ADEN Üniversitesi’nden Prof. Rokhsana İsmail, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ayşe Böhürler, Yemen En-Nida Gazetesi Editörü Saadah Saeed Muhammed Olayah gibi aktivist, yazarlar ve çeşitli ülkelerden gazeteciler, Yemende yaşanan değişimi kendi pencerelerinden anlattılar.
Panel için Başakşehirde bulunan Mısırlı ve Yemenli kadın aktivistler ve yetkililer Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde akşam yemeğinde de bir araya gelerek sohbet etti.

Yeşilçam Kadınları Bahçeşehir’deydi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Bahçeşehir Kültür Merkezinde bir araya gelen Yeşilçam’ın emektar sanatçıları da bu anlamlı güne “Yeşilçam’ın Kadınları Sergisi ve Söyleşi” ile destek oldular. 21 Yeşilçam sanatçısının fotoğraflarından oluşturulan sergi ve akabinde gerçekleştirilen mini söyleşi beğeni toplarken, usta ses Melihat Gülses konseri Kadınlar Gününe ayrı bir güzellik kattı.

Şahintepe ve Güvercintepeli kadınlar hem söyledi, hem eğlendi
Başakşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Şahintepe ve Güvercintepe bölgelerinde hazırladığı programlarda da coşku eksik olmadı. Şahintepe Karagöz Düğün Salonunda sahne alan programcı, sunucu Esra Erol kadınlarla sohbet ederken, Güvercintepe Prens Düğün Salonunda program sunucuları Uğur Aslan ve Songül Karlı Kadınlar Günü için özel hazırladıkları programları ile yoğun ilgi gördü. Etkinliğe katılan çok sayıda Başakşehirli kadın şarkılara eşlik ederken, mikrofonu alıp şarkı söyleyen kadınların sayısı da oldukça fazlaydı.



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV