banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sokak iftarlarının en büyüğü bu oldu

Sokak iftarlarının en büyüğü Sular Vadisi'nde yapıldı. Yaklaşık 30 bin kişi bu masadaydı.

15 Ağustos 2011 Pazartesi 21:18
Sokak iftarlarının en büyüğü bu oldu
banner264
Sokak iftarlarının en büyüğü bu oldu

Sokak iftarlarının en büyüğü Sular Vadisi'nde yapıldı. Yaklaşık 30 bin kişi bu masadaydı.
Başakşehir Belediyesi, Ramazan programları çerçevesinde düzenlediği “Sokak İftarları”nın en büyüğünü Başakşehir Sular Vadisinde gerçekleştirdi.

Sular Vadisi, erken saatlerden itibaren Başakşehirliler tarafından dolmaya başlarken, bir kilometreden daha uzun bir alanda kurulan masalarda vatandaşlar iftar ezanını bekledi. Yaklaşık 30 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen iftara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca, Mehmet Doğan Kubat ve Ünal Kacır, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel de katıldı. Sular Vadisindeki iftar alanına birlikte giren Topbaş, Karaca ve Uysal, masaları tek tek dolaştı, vatandaşlarla sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediyenin katılımcılara iftar ikramında bulunduğu Sular Vadisinde, bazı vatandaşlar da evlerinden getirdikleri ile sofraları zenginleştirdi ve kadın-erkek, yaşlı-genç onbinlerce vatandaş aynı sofrayı paylaşarak birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşadı. Hep birlikte ev sıcaklığında açılan iftardan sonra yaklaşık 30 bin kişi, ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun sofra duasına eşlik etti. Döngeloğlu, özellikle Afrika’daki insanlar içinde dua ederek Allah’tan yardım istedi
Afrika’ya binlerce SMS desteği

Ev sahibi sıfatıyla açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sular Vadisini Başakşehirlilere kazandıran Başkan Topbaş’a teşekkür etti. Sular Vadisi’nin İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Uysal, bu mekanı sadece Ramazan ayında değil tüm yıl boyunca etkin hale getirmek için projeler ürettiklerini söyledi. Birlikte iftar etmenin önemine de değinen Uysal, birbirini tanımayan insanların aynı sofraya oturarak Ramazan sevincini paylaştığını, bu tür etkinlikler ile kişilerin daha sosyalleşerek birbirleriyle yakın diyaloglar kuran bireyler olmalarına katkıda bulunduğunu dile getirdi. Komşuluk meselesinin çok önemli olduğunu, Diyanet işleri Başkanlığı’nın da bu yıl Ramazan ayı boyunca komşuluk temasını işlediğini vurgulayan Uysal, toplumsal büyümemizin de güçlü komşuluklarla sağlanabileceğini belirtti. Konuşmasının sonunda Afrika’yı kasıp kavuran açlık konusuna da değinen Mevlüt Uysal, katılımcılardan, cep telefonlarını çıkarıp Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kampanyasına destek olmalarını istedi. Sular vadisindeki onbinlerce kişiden “Afrika” yazıp 5601 göndermelerini rica eden Başkan Uysal, bunun insani ve İslami bir görev olduğunu da sözlerine ekledi.
Daha sonra, iftara katılan milletvekillerini temsilen Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca söz aldı. Bu büyük ve güzel organizasyon için Başkan Uysal’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karaca, bu tür organizasyonların birlik ve beraberliğimize ciddi katkı sunduğunu belirtti. İftara katılanları özellikle Afrika’daki açlığa duyarlılık göstermeye davet eden Karaca, devlet ve millet olarak bu konuda seferber olduklarını, Başbakan Erdoğan’ın da kısa bir süre içinde bölgeyi ziyaret edeceğini dile getirdi.

“Başakşehir, Başbakanımızın da gözbebeği”

İftar programının son konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, rahmetin yoğun olarak hissedildiği bu ayda Sular Vadisinde Başakşehirlilerle birlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür organizasyonların paylaşma, affetme ve toplumun bireyi olduğunu hissetme açısından önemli olduğunu dile getiren Topbaş, “bu büyük sofralar ayrıca yetmiş dört milyonluk büyük bir ailenin parçası olduğumuzu da bize hissettiriyor” dedi. İstanbul’un Ramazan ayında farklı bir iklime girdiğinin altını çizen Topbaş, bu nedenle yurt dışından Ramazan ayını Türkiye’de geçirmek için gelen çok sayıda insan tanıdığını söyledi. Topbaş konuşmasında şunları vurguladı: “Sular Vadisi, insanlarımızın soluk alabileceği nadir yerlerden biridir. Metronun da Başakşehir’e gelmesi ile ulaşım sorununun tamamen çözüleceğine inanıyorum. Biliyorsunuz Başakşehir, sayın Başbakanımızın projesiydi. Bundan dolayı Başbakanımız da burayı çok önemsiyor.”

Topbaş, konuşmasının sonunda Başkan Uysal’ı tebrik ederek, bu büyük organizasyon için teşekkür etti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV