banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sudanlı Heyet Başakşehir’i Ziyaret etti

Yerel Belediyecilik uygulamalarını ve Başakşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Sudanlı bir heyet, Başakşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

23 Kasım 2011 Çarşamba 23:34
Sudanlı Heyet Başakşehir’i Ziyaret etti
banner299
Sudanlı Heyet Başakşehir’i Ziyaret etti

Yerel Belediyecilik uygulamalarını ve Başakşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Sudanlı bir heyet, Başakşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Sudan’ın çeşitli bölgelerindeki STK yöneticilerinden oluşan 18 kişilik grup, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ağırlıklı olarak iktidardaki partinin gençlik kollarında görevli olan heyet üyeleri, Belediyenin işleyişi ile ilgili Başkan’a sorular yöneltti, anlatılanları dikkatle dinleyip notlar aldı. Grup, görüşmenin sonunda Uysal’ı da ülkelerine davet etti.
Davetten dolayı memnuniyetini dile getirerek heyetin sorularını cevaplayan Mevlüt Uysal, “Ülkenizden, siz de belediyecilik konusunda eğitim almak isteyen gençleri Başakşehir’e gönderin, 2-3 ay misafirimiz olsunlar, Belediyecilik alanındaki tecrübelerimizi paylaşalım.” dedi.

“Afrika’ya yönelik kardeş belediye projesi”

Uysal, “Ülkemizde Batı ülkelerindeki belediyelere yönelik çalışmalar çoklukla yapılmakta. Ama artık Avrupa’dan alacağımız bir şey kalmadığına inanıyorum. Biz bu çalışmaları yeni bir boyuta taşıyarak, aynı ortak kültürle yoğrulduğumuz Afrika ve Asya ülkelerine yönelik de yapmak istiyoruz. Bu bağlamda İstanbul’daki yerel belediyeleri ortak bir projede birleştirerek, Afrika-Asya ülkelerindeki yerel yönetimlerle “Kardeş Belediyeler” olalım diyoruz. Her bir belediyemiz, bölgedeki bir belediyeyle kardeş olursa, “Kardeş Belediyeler” arasında bilgi aktarımı ve zaman zaman yardımlar gerçekleştirilebilecek.” dedi. Başkan Uysal, bu konuda bazı hazırlıklar yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Sudanlı Heyet görüşmelerden sonra Başakşehir Sular Vadisi ve BaşakPazar’ı da gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV