banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Dünya Çocukları Çatalca’da Buluştu ...

Çatalca Belediyesi'nin bu sene üçüncüsünü düzenlediği 23 Nisan Çocuk Festivali bu yıl da büyük coşkuyla başladı ve bu coşku üç gün boyunca ilçenin her bölgesine artarak taşındı.

25 Nisan 2012 Çarşamba 22:42
Dünya Çocukları Çatalca’da Buluştu ...
banner291
Dünya Çocukları Çatalca’da Buluştu ...
Çatalca Belediyesi'nin bu sene üçüncüsünü düzenlediği 23 Nisan Çocuk Festivali bu yıl da büyük coşkuyla başladı ve bu coşku üç gün boyunca ilçenin her bölgesine artarak taşındı.
Yurt dışı, yurt içi ve ilçedeki okulların katılımıyla 22 Nisan 2012 Pazar günü başlayan festivalde Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Azerbaycan’dan gelen çocuklar yine Çatalcalı ailelerin yanında misafir oldular. Yaklaşık beş gün boyunca aynı evi Çatalcalı kardeşleriyle paylaşan çocuklar, dostluk, kardeşlik ve barış mesajını tüm dünyaya Çatalca’dan verdiler.
Bursa’nın Keles, Balıkesir Ayvalık Atatürk İlköğretim Okulu ve Folklor Araştırma Merkezi, Isparta’nın Keçiborlu ve Uluborlu Belediyeleri, Ankara’dan Mamak ve Keçiören Belediyeleri ile Yenimahalle Avni Akyol İlköğretim Okulu, Samsun İlkadım Belediyesi, Edirne Havsa Belediyesi, İstanbul’dan Büyükçekmece Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve Silivri Belediyesi’nin de katıldığı festivale ilçe içinden de Ferhatpaşa, Gazi, Binkılıç, Karacaköy, Çiftlikköy, İzzettin, Kestanelik, Kalfaköy ve Hallaçlı İlköğretim Okulları katıldı.
Çatalca Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali birinci gününde çocuklara yönelik animasyonlar ve etkinlikler vardı. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çocuklar, şişme adamlar ve tahta bacak ile eğlenceli vakit geçirdiler. Ardından festival korteji başladı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi Meclis üyeleri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel ve daire müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan ve yönetim kurulu, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, ADD Çatalca Başkanı Yunus Fıratlı, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Kaya Korkmaz, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz, Çatalca İlçe Spor Müdürü Emrah Babuşçu ve festivale katılan tüm ekipler ile Çatalca halkının oluşturduğu kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak, Cevdet Barın Caddesinden Çarşı içine geldi. Burada bir halk oyunları gösterisi sunuldu. Gösterinin ardından Ferhatpaşa Camii önünden geçilerek Hamamönü mevkiine geçildi. Ferhatpaşa Camisi önünde Belediye Başkanı Cem Kara yüksek bir yere çıkarak burada korteje katılan ekipleri ve vatandaşı selamladı. Hamamönü’nde de halk oyunları gösterisinin sunulduğu korteji, evlerinde balkon ve camlarından izleyen vatandaşlar da alkışladı. Burada Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu da korteje dahil oldu. Hamamönü’ndeki gösterinin bitmesinin ardından Atatürk Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na gelindi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çatalca Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin açılış programına Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan da katıldı. Açılış programı Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar festival çelengini Atatürk Anıtına sunduktan sonra, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız bir ağızdan okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı merasiminden sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün vatan üzerinde bir güneş gibi doğduğunu söyleyerek, “tüm yurdun işgal altında olduğu bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs’ta Samsun’da bir adım attılar. Bu adım Amasya Genelgesi ile Erzurum ve Sivas Kongreleri ile büyük bir adıma dönüştü. 23 Nisan 1920’de de düşmanların yurdun her bir köşesini kuşattığı bir zamanda, güç koşullar altında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tahta sıralar ve gaz lambası ışığında açıldı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dendiği bu açılış ile beraber egemenlik ilan edildi” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olarak kaldığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Cem Kara, “Atamızdan kalan bu mirası biz de genç nesillere taşıyacağız. Dünya çocuklarına armağan edilen bu bayramı, Çatalca Belediyesi olarak biz de Dünya çocuklarına armağan etmek için festivalimizi uluslararası anlamda düzenliyoruz. Ülkemiz, Dünya milletleri ve ilçemiz çocukları ile beraber, Anadolu, Trakya, Balkanlar ve tüm Dünyanın kardeşliği, barışı için buradayız” diyerek, festivalin belli bir kurum ya da kuruluşa mal edilmemesi gerektiğini belirtti. Başkan Cem Kara, “bu festival sadece Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın, Çatalca Belediyesi personelinin başarısı değildir. Bu festival Çatalca halkının başarısıdır. Türk anası ne kadar misafirperver olduğunu ve yüreğinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çatalcalı kadınlarımız beş gün boyunca dili, dini ve ırkı kendisinden farklı olan çocuklara analık yapıyor. Çocuklarımız ve dünya milletlerinin çocukları bir arada oyunlar oynuyor, şarkılar söylüyor ve akşam da aynı evi paylaşıyorlar. Bundan daha güzel bir festival olabilir mi? Bundan daha güzel bir çocuk bayramı olabilir mi?” diyerek, tüm gönüllü ailelere bir kez daha teşekkür ederek, gelen tüm ekipleri de tek tek sayarak, Çatalcamıza hoş geldiniz dedi.
Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından festival meşalesi yakıldı. Festival meşalesinin yakılmasıyla 10. Yıl Marşı Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan herkes tarafından büyük bir coşkuyla söylendi. Bunun sonrasında Cumhuriyet Meydanı etkinlik programı başladı. Çatalca halkının yoğun ilgi gösterdiği programda yurt içinden, yurt dışından ve ilçeden festivale katılan halk oyunları ekipleri gösterilerini sergilediler.

Çatalca Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin ilk gününün gündüz programı büyük bir coşku ve neşe ile sona ererken, gece programında bu coşku ve neşe artarak devam etti.

Gece programı İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi kapalı spor salonunda yapıldı. Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan’ın da katıldığı programda Samsun İlkadım Belediyesi, Bursa Keles Belediyesi, Edirne Havsa Belediyesi, Şanlıurfa Kısas İlköğretim Okulu halk oyunları ekipleri ile Bosna Hersek, Bulgaristan Botevgrad, Bulgaristan Simitli, Azerbaycan, Makedonya ve Karadağ ekipleri sahne aldı.

 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV