banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP'den AKP'li Belediyeye Suçlama: Esenyurt'u Yağmalıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin konutun kaçak durumda olduğunu, AKP'li belediyenin de Esenyurt'u adeta yağmaladığını öne sürdü.

15 Haziran 2012 Cuma 22:48
CHP'den AKP'li Belediyeye Suçlama: Esenyurt'u Yağmalıyorlar
banner321
CHP'den AKP'li Belediyeye Suçlama: Esenyurt'u Yağmalıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin konutun kaçak durumda olduğunu, AKP'li belediyenin de Esenyurt'u adeta yağmaladığını öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin konutun kaçak durumda olduğunu, AKP'li belediyenin de Esenyurt'u adeta yağmaladığını öne sürdü. Salıcı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve bazı bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "25 bin konutun ruhsatları yok hükmündedir. Yurttaşa satılan dairelerin tapusu verilmeyecek durumdadır. Belediye hiçbir hukuki dayanağı olmadan inşaat firmalarına ruhsatlar dağıtmış, hatta bazılarına ruhsat bile vermeden inşaatların başlatılmasına göz yummuştur. Geçmişte yaptıklarının aynısını tekrarlayacaklar ve yasadışı ruhsatları yasallaştırmak için yasadışı yapılara uygun plan ve plan notu tadilleri ekleyeceklerdir" dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, bugün Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililerle basın açıklaması düzenledi. Açıklamasında Esenyurt Belediyesi'nin imar planlarının 2008 yılında mahkeme kararı ile iptal edildiğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, plansız kalan alan için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli plan hazırladığını, bu planın da mecliste kabul edildiğini söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı, "İlçe belediyeleri imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 ölçekli planlara uygun olarak yapmak zorundadır. Bu plan daha kesinleşip yürürlüğe girmeden, askı ve itiraz süreleri bitmeden Esenyurt Belediyesi bölgeye alelacele 1/1000 ölçekli plan yaparak kendi meclisinden geçirdi. Esenyurt Belediye Meclisi'nde CHP'li Meclis üyeleri yapılan planların 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesi ile ret oyu verdiler" dedi.

Esenyurt Belediyesi'nin, plan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadan inşaat firmalarına yok hükmünde ruhsatlar verdiğini kaydeden Oğuz Kaan Salıcı, "Esenyurt Belediyesi 'Nasıl olsa planlar Büyükşehir'de onaylanacak' düşüncesi ve yasadışı davranma alışkanlığı ile inşaat firmalarını da bu kanunsuzluğa teşvik etti" diye konuştu. Ruhsatı geçersiz inşaatların başladığını, konutların da vatandaşa pazarlandığını dile getiren Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'u talan eden, Esenyurt halkını da mağdur eden AKP zihniyetinden hesap soracaklarını söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı sözlerine şöyle devam etti:

"Esenyurt Belediyesi'nin onay için gönderdiği 1/1000 ölçekli plan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde değiştirilince, Esenyurt Belediyesi'nin tüm hayalleri de, yaptığı kanunsuz işlerin kanuna uygun hale gelmesi de suya düştü. Esenyurt Belediyesi, daha önce izin verdiği ancak Büyükşehir'in Esenyurt'un planını kısmen reddedip değişikliğe gitmesiyle kaçak duruma düşen bu inşaatları kurtarmak için bu kez parsel bazında plan tadili yaptı. Bunları Büyükşehir'e gönderdi. Bu planlar da nazım planlara ve yasalara aykırı oluşu nedeniyle reddedildi. Kanunsuzca ruhsat verilen veya göz yumulan inşaatlar mülkiye müfettişleri ve büyükşehir müfettişlerince tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi'nce bu inşaatların bazıları mühürlenerek inşaatları durduruldu. İstanbul 3. İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilen 1/5000'lik planların bir bölümü için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Böylelikle Esenyurt Belediyesi'nin 1/1000 ölçekli imar planlarını uygulama olanağı da ortadan kalktı."

"BEŞ DAKİKADA KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ"

Esenyurt Belediyesi'nin kaçak duruma düşen konutları kurtarmak için hazırlanan 1/1000'lik plan notları değişikliklerini 5 dakika içinde Belediye Meclisi İmar Komisyonu'na havale ettiğini, değişikliklerin belediye meclisinde AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildiğini iddia eden Oğuz Kaan Salıcı, Esenyurt'ta 25 bin konutun kaçak olduğunu belirtti.

Vatandaşlara satılan dairelerin tapusu verilemeyecek durumda olduğunu anımsatan Oğuz Kaan Salıcı, hiçbir hukuki dayanağı olmadan inşaat firmalarına ruhsatların dağıtıldığını, hatta bazılarına ruhsat bile vermeden inşaatların başlamasına göz yumulduğunu iddia etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Esenyurt'ta yaşananları 'rezillik' olarak niteleyen Oğuz Kaan Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP'lilerin ne yapacağını biliyoruz. Geçmişte yaptıklarının aynısını tekrarlayacak, yasadışı ruhsatları yasallaştırmak için yasadışı yapılara uygun plan ve plan notu tadilleri uyduracaklar. Şimdiden uyarıyoruz. Bu rezilliği aklamaya çalışan planları Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirirseniz, kanunsuz bir iş yapmış olacaksınız. Diyelim ki getirdiniz. Bu rezilliği aklamaya yönelik oy verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Esenyurt Belediyesi'nin olağanüstü meclis toplantısına iptali yönünde başvuru yapmamıza rağmen göz yuman kaymakam ile bu ruhsatların altında imzası bulunan belediye bürokratları ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün yapılacak toplantıda bu kararların uygulanmaması için her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV