banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Esenyurt kaosuna 'plan' formülü

Esenyurt'taki imar kriziyle ilgili İBB Meclisi oy çokluğuyla planları onayladı. Durdurulan inşaatlar, İBB'nin onayladığı emsallare göre yeniden başlayacak.

12 Nisan 2013 Cuma 20:28
Esenyurt kaosuna 'plan' formülü
banner267
Esenyurt kaosuna 'plan' formülü
Esenyurt'taki imar kriziyle ilgili İBB Meclisi oy çokluğuyla planları onayladı. Durdurulan inşaatlar, İBB'nin onayladığı emsallare göre yeniden başlayacak.


Türkiye gündemini bir yıldır meşgul eden Esenyurt ilçesinde imar kaosuna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planlarda yaptığı düzenlemelerle çözüm aranacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 1/5000 Ölçekli Esenyurt TEM Güneyi Nazım İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Esenyurt’taki kaos, emsal kaydırması olarak anılan yöntemle çözüme kavuşturulacak. Buna göre; Eseryurt’taki boş alanların inşaat hakları, kat fazlası olan konut alanlarına kaydırılarak yasallık kazanacak.

EMSAL KAYDIRMASI YÖNTEMİ

Dün 100 bin kişiyi ilgilendiren Esenyurt'taki imar kriziyle ilgili İBB Meclisi oy çokluğuyla planları onayladı. Durdurulan inşaatlar, İBB'nin onayladığı emsallare göre yeniden başlayacak.  Esenyurt'taki kaos, emsal kaydırması olarak anılan yöntemle çözüme kavuşturulacak. Buna göre; Eseryurt'taki boş alanların inşaat hakları, kat fazlası olan konut alanlarına kaydırılarak yasallık kazanacak.

CHP: HUKUKSUZ BİR PLAN

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, CHP’li belediye meclis üyelerinin protestosuyla karşılaşınca konuşmaktan vazgeçti. İmar sorununun, Esenyurt Belediyesi’nin yaptığı hukuksuz işlemler nedeniyle kaosa dönüştüğünü, yeni yapılan planın da yeni sorunlar yaratacağını savunan CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, “Bu hukuksuz planı protesto etmek için bu gece yarısına kadar mecliste oturacağız" dedi. Kayhan’ın bu konuşmasının ardından CHP’li üyeler toplu olarak meclisi terk etti.

KAVGA ÇIKTI

CHP Grubu adına planla ilgili konuşma yapan yüksek mimar Mehmet Yıldız özetle şu eleştirileri yaptı: “Bu planla donatı alanları bir miktar arttırıldı. Ancak burada adaletsizlik oluşacak. Başlamış olan inşaatlar yıkılamayacağını göre, gariban vatandaşların arazileri, yeşil alan, okul, hastane gibi donatı alanı olarak ayrılacak. Bu planda, mahkemenin iptal ettiği planlara göre yapılan alt ölçekli planlara atıf yapılıyor. Böyle şey olamaz. Bu imar hakkı Esenyurt’a özel veriliyor. Esenyurt bu enkazın altında kalkamaz" dedi. Gergin geçen görüşmenin sonunda basın ve izleyiciler locasında CHP ve AK Parti’liler arasında yumruklu kavga yaşandı. Kavga, büyümeden önlendi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV