banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

HEPÇİLİNGİRLER; “TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKIN”

Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Türk Dil Bayramı etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Feyza Hepçilingirler; “Bizi sadece dildeki yozlaşma yıkabilir, bu nedenle Türkçemize sahip çıkın” dedi.

28 Eylül 2011 Çarşamba 22:29
HEPÇİLİNGİRLER; “TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKIN”
banner311
HEPÇİLİNGİRLER; “TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKIN”
Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Türk Dil Bayramı etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Feyza Hepçilingirler; “Bizi sadece dildeki yozlaşma yıkabilir, bu nedenle Türkçemize sahip çıkın” dedi.
Hepçilingirler; “Bizi sadece dildeki yozlaşma yıkabilir, bu nedenle Türkçemize sahip çıkın” dedi.

Silivri Belediyesi, Türk Dil Bayramı’nın 79. Yılı nedeniyle ‘Türkçe Giderse, Türkiye Gider’ konulu bir seminer düzenledi. ADD Silivri Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen seminere, Türkçe’nin filozofu olarak tanınan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi – Yazar Feyza Hepçilingirler konuşmacı olarak katıldı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen seminere; Silivri Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yücegök, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Kadın Meclisi Danışma Kurulu Başkanı Esma Işıklar Kadın Meclisi Başkanı Dilruba Önal, ADD Silivri Şube Başkanı Gönül Kınalı, birçok eğitimci ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KINALI TDK’NIN KURULUŞU HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Düzenlenen etkinlikte Hepçilingirler’den önce kısa bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanı Gönül Kınalı, Türk Dil Kurumu’nun kuruluş aşamaları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kınalı, konuşmasını Atatürk’ün söylemiş olduğu, çok bilinen ama eksik söylenen bir sözle bitireceğini belirterek; “Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türküm diyene” dedi.

HEPÇİLİNGİRLER; “TÜRKÇE BAYRAM EDECEK DURUMDA DEĞİL”

Dilin, yalnızca iletişim aracı olmadığını, düşünme sistemimizi de yönlendirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Feyza Hepçilingirler şunları söyledi; “Ülkemizde ciddi oranda yabancılaşma ve İngilizce’ye özenen bir toplumla karşı karşıyayız. Yakın bir zamanda dilimizin Türkilizce olmasından korkuyorum. Türk Dil Bayramı’nın yıl dönümü ama Türkçe bayram edilecek durumda mı? Bence değil. İnsanlar kendilerini kültürlü göstermek için, konuşmalarının arasına yabancı kelimeler serpiştiriyor. Birçoğu söylediği sözün anlamını bile bilmiyor. İlginç olan, anlamadığımız kelimelerle konuşanlara karşı hayranlık duyuyoruz. Bunun nedenini anlatacak bir güç yok.”

“ANLAMADAN ÖĞRENEN APTALLAŞIR”

Bir ülkeyi yalnızca dildeki yozlaşmanın yıkabileceğini ifade eden Hepçilingirler; “Sahip olduğumuz dili korumalı, sahip çıkmalı ve yüceltmeliyiz. Okullarda yabancı dillerde eğitim verilmesine karşıyım. Bu çocuklarımızın kendi kültürlerinden ve dillerinden kopmalarına neden oluyor. İngilizce, İngilizce dersinde öğrenilsin. Bir iktisat, felsefe, kimya neden İngilizce öğretilsin? Bu yabancı dillere özentiye ve hayranlığa yol açıyor. Bizi sadece dildeki yozlaşma yıkabilir. Anlamadan öğrenen, soru sormaz ve aptallaşır. Bu da tüm toplumun aptallaşmasına neden olur. Bu nedenle Türkçemize sahip çıkın. Kitap okuyun ve Türkçeyi doğru kullanmaya özen gösterin” dedi.

VEKİL YÜCEGÖK ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Silivri Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yücegök, program sonunda Feyza Hepçilingirler’e çiçek takdim ederek, gerçekleşen keyifli seminer için teşekkür etti.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV