banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

IŞIKLAR; “SADAKA KÜLTÜRÜNÜ SOSYAL DAYANIŞMA ANLAYIŞINA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Bir Tane de Onun için Al kampanyasının açılış toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;

02 Ekim 2011 Pazar 23:36
IŞIKLAR; “SADAKA KÜLTÜRÜNÜ SOSYAL DAYANIŞMA ANLAYIŞINA DÖNÜŞTÜRDÜK”
banner322
IŞIKLAR; “SADAKA KÜLTÜRÜNÜ SOSYAL DAYANIŞMA ANLAYIŞINA DÖNÜŞTÜRDÜK”
Bir Tane de Onun için Al kampanyasının açılış toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ülkemizde suiistimal edilerek yapılan birçok örneğinin aksine, ilçemizde yardımlaşma anlayışını sadaka kültüründen çıkararak, sosyal bir dayanışma anlayışına dönüştürdük” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hayata geçirdiği en önemli sosyal projelerden biri olan Silivri Gıda Bankası’nın, Grup Gökkuşağı Hipermarketleri ile ortaklaşa başlattığı “Bir Tane de Onun İçin Al” kampanyasının tanıtım toplantısı 1 Ekim 2011 Cumartesi Günü gerçekleşti. Marketten alışveriş yapan vatandaşların, belli tüketim malzemelerinden bir tane fazla alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacını taşıyan kampanyanın tanıtım toplantısına; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri Kent Konseyi Yöneticileri, Silivri Belediyesi Birim Müdürleri, Gıda Bankası Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Grup Gökkuşağı Hipermarketleri Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

DERTOP; “BU KAMPANYA TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı yapan Silivri Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Dertop şunları söyledi; “Değerli dostlar, Gıda Bankası Yönetim Kurulu adına konuşuyorum. Bizler Gıda Bankası’na destek veren gönüllü kişileriz. Gıda Bankası Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın bir projesi. Bu projeye biz sivil halk olarak destek veriyoruz, belediye de bizim çalışmalarımıza destek veriyor. Bugüne kadar binlerce kişiye paketler ulaştırdık, yardımlar yaptık. Biz alanı da, vereni de görmüyoruz. Hepsi kayıtlarımızda mevcut. Bir tane de onun için al projesi için bir yıldan uzun bir süredir çalışıyoruz. Bu Türkiye’de bir ilktir. İçişleri Bakanlığı’ndan ve Dernek Müdürlüğünden özel izin alınarak başlatılmış bir projedir. İnanıyorum ki bu başlangıçla, ülke genelinde yanacak bir ateşe kıvılcım çakmış olacağız. Bu projeye destek veren başta Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, derneğimizin yönetim kurulu ve bağışta bulunacak tüm yardımsever dostlarımıza teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.”

ÖNUÇAK; “PROJENİN İÇİNDE OLMAKTAN ONUR DUYDUK”

Grup Gökkuşağı Hipermarketleri adına konuşma yapan Bölge Müdürü Hakan Önuçak ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gıda Bankası gerçekten çok anlamlı ve çok doğru bir proje. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza son derece faydalı olacağı, Silivri’mize önemli katkılar sağlayacağı inancıyla burada bulunuyoruz. Bundan da çok büyük heyecan ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bizler Grup Gökkuşağı ailesi olarak, yaklaşık 15 yıldır 16 mağazamız ve 700’e yakın çalışanımızla perakende sektöründe hizmet veriyoruz. 2004 yılından beri de Silivri’deyiz. Ana hedefimiz; insan sağlığını her şeyden üstte tutarak, hijyenik ve temiz bir mağazada, halkımızın güvenle alışveriş yapabileceği, aradığı ürünü en uygun fiyatta bulabileceği bir ortam yaratmak. Bunları yaparken mağazamızın bulunduğu bölgedeler de, gerek çevreye gerek çevrede yaşayan insanlara yönelik olarak da sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olan bir şirketiz. Bu sebeple bu değerli projenin içinde olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Gıda Bankası Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlarına çok teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.”

IŞIKLAR; “GIDA BANKASI ÖRNEK OLARAK YAYGINLAŞIYOR”

Gıda Bankasının çalışmaları ve proje hakkında ayrıntılı bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bugün hayata geçen projemizin tanıtım toplantısında sizlerle birlikte olmaktan çok büyük heyecan duyuyorum. Çok emek verilerek büyütülen, sessiz sedasız ama derinden ilerleyerek amacına ulaşan önemli projelerimizden bir tanesiydi. Türkiye’de 5 ilde uygulanıyor. Fakat 5393 sayılı belediye kanunun 15. Maddesi ile ‘belediyeler Gıda Bankacılığı yapabilir’ şeklinde bir kanun düzenlemesi olunca, bunun daha da artarak yaygınlaşacağını bekliyoruz. Bilgi ve tecrübe paylaşımı konusunda birçok belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gıda Bankacılığı, Amerika’da 1936’da yaşanan büyük kriz sonrası yaşanan tecrübeyi, yardımlaşma kültürünü sosyalleştirerek, kamusal tarafsızlıkla ortaya koyan, toplama ve dağıtımını da aynı şekilde sosyalize ederek yardım yapma amacını taşımakta. Aslına bakarsanız, Türkiye’nin Osmanlı kültürünün temellerinden çıkan bir yardımlaşma anlayışıdır. Gıda Bankacılığı, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek anlayışının çok somut bir örneğidir. Silivri’de tarafsız, yansız ve sosyal yardımlaşma konusunda önde gelen isimlerden oluşan bir yönetim kurulumuz var” dedi.

“BİR PAKET MAKARNANIN ÖNEMİ BU PROJEYLE DAHA İYİ ANLAŞILACAK”

Gıda Bankası ile Silivri’de sosyal yardımlaşma anlayışına yeni bir soluk geldiğinin altını çizen Başkan Işıklar şunları söyledi; “Müracaat edilenler arasında ihtiyacı olup, olmadığı konusundan başka hiçbir kritere bakılmaksızın 1,5 yıldır 3152 haneye bu yardımlar aralıksız devam ediyor. Gıda Bankası’nda yardımın verilişi gizli, toplanışı da bugün de olduğu gibi açık ve aleni oluyor. Grup Gökkuşağı Hipermarketleri Ailesi’ne de çok teşekkür ediyorum. Bu kampanya da bizlere destek oldular. Toplanma biçimi konusunda, tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyoruz. Ülkemizde suiistimal yaratarak yapılan birçok örneğinin aksine, yardımlaşma anlayışını sadaka kültüründen çıkararak, sosyal bir dayanışma anlayışına dönüştürdük. Bir paket makarnanın bile ne kadar önemli olduğunu, bu projeyle çok daha iyi anlayacağız. Bu sosyal sorumluluğun yerine gelmesi konusunda Gıda Bankası Yönetim Kurulu Üyelerine, Grup Gökkuşağı Ailesi’ne ve alışveriş yaparken bu duyarlılıkla bir tane de ihtiyaç sahibi kişiler için alışveriş yapacak tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Projenin başarıya ulaşması konusunda destek veren çalışma arkadaşlarıma ve yönetici arkadaşlarıma da sevgiler saygılar sunuyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KESER; “BİZLERİN UFAK GÖRDÜĞÜ YARDIMLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYABİLİR”

Bir hikâye anlatarak projeye yönelik örneklemede bulunan Silivri Kaymakamı Salih Keser; “Böyle hayırlı bir yardımlaşmanın başlatılması için buradayız. Ben denizyıldızı hikâyesiyle konuyu bağlamak istiyorum. Vatandaşın biri karaya vuran milyonlarca denizyıldızını tekrar denize atıyormuş. Bunu gören bir kişi, “Hepsiyle başa çıkabilecek misin, bunu yaparak eline ne geçecek?” demiş. Bir tane daha yıldızı denize atarak, dönen adam “Bak bu denizyıldızı için çok şey değişti” diyerek yanıt vermiş ve denizyıldızı hayata dönmüş. İşte bu hikâyede de olduğu gibi, bizler için önemi olmayan ufacık yardımların başkaları için çok değerli, hatta hayati önemi olduğunu biliyoruz. İlk adımı atmak çok önemli. Özellikle çocuk okutan aileler için bu yardımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kampanyanın hayata geçmesinde emeği olan başta Belediye Başkanımız, Dernek Yöneticileri ve Grup Gökkuşağı Hipermarketler zincirinin Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN IŞIKLAR BAĞIŞTA BULUNDU

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından, kampanya dahilinde yapmış olduğu içinde mercimekten makarnaya, yağdan tuza, salçadan çaya, toz şekerden çorbaya kadar toplam 1000 TL değerindeki alışverişi Bir Tane de Onun İçin Al kutusuna atarak ihtiyaç sahiplerine bağışta bulundu.

BİR TANE DE ONUN İÇİN ALDILAR

Başkan Işıklar’ın ardından ilçe protokol üyeleri ve birçok vatandaş da Mega Saray Düğün Salonu altında bulunan Grup Gökkuşağı Hipermarketleri’nde alışveriş yaparak, ihtiyaç sahiplerine bağışta bulundular. Grup Gökkuşağı Hipermarketleri Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Aksoydan da, 1 ton bulgur ve 1 ton pirinç bağışlayarak, projeye destek oldu. Kampanya açılış toplantısı gerçekleşen kokteyl ile sona erdi.

HANGİ ÜRÜNLER BAĞIŞLANABİLİR?

Proje kapsamında Gökkuşağı marketten alışveriş yapan bir vatandaş ister bir adet, ister yüz adet bağış yapabilecek. Çay, sıvı yağ, toz şeker, un, makarna, kırmızı mercimek, pirinç, salça, tuz, hazır çorba, bulgur, zeytin, kuru fasulye gibi ürünlerin bağışlanabileceği kampanyada, market içerisinde yönlendirici etiket ve afişler de bağış yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olacak.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV