banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Silivri Yoğurt Festivali Başladı

Bu yıl 51.si kutlanan Silivri Yoğurt Festivali yerel sanatçıların performansları ile başladı.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:21
Silivri Yoğurt Festivali Başladı
banner299
Silivri Yoğurt Festivali Başladı


Bu yıl 51.si kutlanan Silivri Yoğurt Festivali yerel sanatçıların performansları ile başladı.

Silivri’nin coğrafi konumu, bitki örtüsü ile Tuzla Merası’ndan doğan ve simgeleşen lezzeti, uluslararası boyuta taşınan Silivri Belediyesi Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri hafta başı itibarı ile startı verildi… Bu yıl 51.si gerçekleştirilecek festival, 12-13-14 Temmuz tarihleri arasında turnuvalar, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, sergiler, halk oyunları gösterileri, seminerler, profesyonel sanatçıların konserleri ve çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

DÜNYA KÜLTÜRÜ SİLİVRİ’DE BULUŞUYOR

12 Temmuz akşamı ünlü sanatçılardan Zinnet Sali’nin konseri ile coşacak Silivri halkı 13 Temmuz Cuma akşamı Emre Aydın ve 14 Temmuz akşamı ise ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ile unutamayacakları bir müzik ziyafeti çekecekler… Silivri Yoğurt Festivali’ne; Amerika, Rusya, Belçika, Sırbistan, Bosna Hersek, Güney Kore, KKTC, Bulgaristan, Makedonya- Üsküp, Bosna Hersek -Stari Grad’dan gelecek ekiplerle toplamda 350 yabancı misafir katılacak. Yabancı ülkelerin dans grupları Silivri’nin tüm mahallelerinde festival kapsamında gösteriler yapacak, misafirler boş zamanlarında İstanbul ve Silivri’nin tarihi mekânlarını da gezme imkânı bulacak.

IŞIKLAR; “51.’SİNİ GERÇEKLEŞTİRMENİN ONURUNU YAŞIYORUM”

Silivri’nin en önemli değerlerinden biri olan yoğurdun, tanıtılması adına 51 yıldır süregelen etkinlikler yapıldığını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Dünyada barışa giden yol, kentlerin birbirleri ile olan kardeşliğinden geçer. Barışa ve kardeşliğe merdiven çıkılan bu etkinlikte yöresel bir değerimiz olan yoğurdumuzun yerel ve ulusal anlamda tanıtılmasını amaçlıyoruz” dedi.

TURNUVA VE YARIŞMALAR RENK KATACAK

Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden birisi de gerçekleşecek yarışmalar olacak. Silivrili kadınların kendi elleriyle mayaladığı Yoğurt Mayalama Yarışması ve Festival Sahnesi’nde gerçekleşecek Yoğurt Yeme Yarışması renkli görüntüler oluşturacak. Festival kapsamında her yıl yoğun katılımla gerçekleşen Satranç, Tavla, Basketbol ve Bisiklet Turnuvaları da yapılacak.

KÜLTÜR VE SANATIN BULUŞTUĞU NOKTA

Silivrili sanatçıların resim ve fotoğraf sergilerinin de yer alacağı festivalde, yöresel derneklerin kendi bölgelerini tanıtmalarına da imkân sağlanacak. Festival alanında kurulacak küçük evlerde, farklı kültürler bir araya gelecek. 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV