banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

En İyi Kültür Şehri İstanbul

Kültür destinasyonunda dünyanın konuştuğu iki şehir var: Birincis, Roma, ikincisi ise İstanbul...

08 Temmuz 2011 Cuma 10:31
En İyi Kültür Şehri İstanbul
banner304
En İyi Kültür Şehri İstanbul
Kültür destinasyonunda dünyanın konuştuğu iki şehir var: Birincis, Roma, ikincisi ise İstanbul...


İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İstanbul'a "En İyi Kültür Şehri" ve "En Büyük Kültürel Destinasyon" alanlarında ikincilik ödülü verdi. Gazetenin tur operatörü Page & Moy ile ortaklaşa dağıttığı "50 En Büyük Kültürel Destinasyon" ödüllerinin sahipleri, jürinin yanı sıra Daily Telegraph okuyucuları tarafından da belirlendi.

Türkiye'nin Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Müşavir Tolga Tuyluoğlu, ödülü almaktan gurur duyduklarını söyledi. Tuyluoğlu, "Bu ödüller hiç şüphesiz ki İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması konusundaki başarısının göstergesidir. Ayrıca, Türkiye'nin İngiltere pazarındaki önemini göstermektedir" dedi.

"En İyi Kültür Şehri" ve "En Büyük Kültürel Destinasyon" ödüllerinde birincilik ise İtalya'nın başkenti Roma'ya verildi.

Bu arada, açıklamada, Mintel adlı araştırma şirketi tarafından İngiltere pazarında bu yıl başlarında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına değinildi. Araştırma sonuçlarına göre, iklim, kültür ve tarih, İngilizlerin tatillerinde Türkiye'yi tercih etme nedenlerinin başında geliyor.

İngiliz turistlerin genelde Türkiye'ye "deniz, güneş ve kum" için gittiğinin sanıldığı ancak araştırma sonuçlarına göre, İngiliz turistlerin yüzde 71'inin ziyaretleri sırasında Türkiye'de tarihi bir yeri ya da müzeyi gezdiğini söylediği kaydedildi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV