banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erciyes’in Eteğindeki Tarih, Kayseri, Yolculuk dergisinde!

Yolculuk dergisi, bir sanayi ve ticaret şehri olan Kayseri tarihinin ve doğasının derinliklerine iniyor.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 19:35
Erciyes’in Eteğindeki Tarih, Kayseri, Yolculuk dergisinde!
banner311
Erciyes’in Eteğindeki Tarih, Kayseri, Yolculuk dergisinde!

Yolculuk dergisi, bir sanayi ve ticaret şehri olan Kayseri tarihinin ve doğasının derinliklerine iniyor.


Gezgin ruhunu alıp yanına, unutulmaya yüz tutanı gün ışığına çıkarmaya gönül veren Yolculuk; sanata, kültüre ve insana dair olanı paylaşıyor. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her köşesine yer veren Yolculuk, gördüğü güzellikleri ve zenginlikleri her ay çocuksu bir heyecanla okuyucusuna anlatıyor.

Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. bünyesinde çıkan Yolculuk, gönül verdiği Anadolu’nun öyküsünü anlatmaya devam ediyor…

Bereketli Kızılırmak’ın büyük yayı ve görkemli Erciyes Dağı’nın geniş etekleri arasında bir ovada kurulmuş olan “Kayseri”, Hitit dönemine kadar uzanan tarihi, doğal güzellikleri ve mimari miraslarıyla “Türkiye Defteri” sayfalarında yer alıyor. Bizans döneminde yapılan kalesi; pastırma, sucuk, mantı, nevzine gibi tatlardan oluşan lezzetli mutfağı; dünyanın bilinen ilk tıp okulu olan Gevher Nesibe Medresesi ve Şifaiyesi, Kültepe höyüğü ve Mimar Sinan Evi gibi mimari eserleri; Erciyes Dağı, Soğanlı Vadisi, Kapuzbaşı Şelaleleri ve Sultansazlığı gibi doğal güzellikleriyle Kayseri, farklı bir yolculuk sunuyor ziyaretçilerine.

Kaçkar Dağları eteklerinde kurulmuş Sal, Pokut, Hazindağ, Hamlakit ve Samistal gibi büyüklü küçüklü onlarca Hemşin yaylasını barındıran Palovit Vadisi, Fırtına Vadisi’nin kalbi denebilecek bir bölgeyi kapsıyor. Doğal yaşlı ormanların varlığı, yabani yaşam sahası olması ve geleneksel mimarinin korunduğu yüzyıllık evleri ve yaylalarıyla “Palovit”, “Yol Üstü” bölümünde sizleri bekliyor.


Avrupa’nın kalbi olarak anılan “Brüksel”, Avrupa Birliği’nin en önemli kurumları olan AB Komisyonu, AB Bakanlar Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun resmî organlarının çoğuna ev sahipliği yapıyor ve bu nedenle de Avrupa’nın başkenti olarak gösteriliyor. Mimari yapısı, eşsiz güzellikteki parkları ve gelişmiş modern kentçilik anlayışıyla büyüleyen Brüksel, “Uzak Menzil” sayfalarında okuyucularını bekliyor.

En kalın erkek sesinden en ince kadın sesine kadar, neredeyse bütün ses renklerine sahip olan “Cem Adrian”, Edirne’den İstanbul’a, oradan da Ankara’daki Bilkent Üniversitesi’ne uzanan yolculuğunun hikâyesini ve yeni albümü “Kayıp Çocuk Masalları”nı anlatıyor “Röportaj” sayfalarımızda.

Monotonluğa, griliğe, tek düzeliğe, kalıplara karşı olan muzip “KÜF Project”, “Röportaj” sayfalarımızın bir diğer konuğu. Mizahi dilleri ve muhalif duruşlarıyla Ankaralıların yüzünde keyifli bir gülümseme yaratan bu ekip, Türkiye’nin dört bir yanındaki insanlar tarafından çok seviliyor; yaptıkları projelerin videoları ve fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde binlerce insan tarafından paylaşılıyor.

Karadeniz’in en kuzey ucundaki şehri Sinop. Sinop şehrinin kalelerinde, Karadeniz’in deli dalgalarının yaladığı duvarların ardında tarihî bir yapı. Yüzlerce yıl boyunca en azılı suçluları barındıran, kaçması imkânsız, ıslahı garantili bir cezaevi: Sinop Kapalı Cezaevi. “Özgün Konu” sayfalarında yer alan “Sinop Tarihî Cezaevi”, bugün artık suçluları değil turistleri ağırlıyor.

Köşe yazısı okumaktan hoşlananlar için Feyza Hepçilingirler, Mehmet Ali Kılıçbay gibi yazarlarımız keyifli konulara yer verirken; “Yemek Kültürü”, “Endemik Bitkiler”, “İşte Yaşam”, “Sine Yorum”, “Sayfalarda Yolculuk”, “Astroloji”, “Fotoğraf Teknikleri” gibi sayfalarda da uzman yazarlarımız, alanlarıyla ilgili bilgiler paylaşıyorlar.

Aktüel konulara dair haberlere yer verdiğimiz “Güncel” ve “Doğadan Kültüre” sayfalarının yanında Yolculuk’ta pek çok tanıtım sayfası da yer alıyor; birbirinden farklı blog’ları tanıtan “Blog Arkası”, ilginç tasarımlar yer veren “Yaratıcı Fikirler”, yeni çıkan film ve müzik albümlerinin tanıtıldığı “Vitrindekiler” gibi sayfalar ve fazlası Yolculuk’ta sizi bekliyor.

Dergimizi www.yolculuk.com.tr adresinden online olarak okuyabileceğiniz gibi abone de olabilirsiniz.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV