banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İLESAM’dan Bodrum Çıkarması..

İLESAM-(Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) olarak Türkiye çapında gerçekleştirdiği yüzlerce etkinliğe 1.Uluslararası Bodrum Kitap ve Kültür Festivali’ni de ekleyecek.

31 Mayıs 2012 Perşembe 02:13
İLESAM’dan Bodrum Çıkarması..
banner299
İLESAM’dan Bodrum Çıkarması..

 

İLESAM-(Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) olarak Türkiye çapında gerçekleştirdiği yüzlerce etkinliğe 1.Uluslararası Bodrum Kitap ve Kültür Festivali’ni de ekleyecek.

1-7 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde İLESAM, onlarca imza ve söyleşi, konferans; ney, şiir ve müzik dinletileriyle yer alacak.

Festivalle ilgili olarak İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni şunları söyledi: “İLESAM’ın esas amacı; İlim ve edebiyat eseri sahiplerinin ortak çıkarlarını korumak, 5846 sayılı kanun ile tanınmış hakların idaresini ve takibini, alınacak ücretlerin tahsilini ve hak sahiplerine dağıtımını sağlamaktır. Eser üretimi aynı zamanda kültüre de katkıdır. Dolayısıyla Türk kültürünü yurtiçinde ve yurt dışında tanıtmak ta İLESAM’ın asli görevlerindendir. Bu nedenle İLESAM 1992’de Cengiz AYTMATOV’a,1993’de Cengiz DAĞCI’ya, 1994’de Bahtiyar VAHAPZADE’ye  Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülleri’ni vermiştir. Bu ödüllerden sonra, bu büyük yazarlar Türkiye’de kitleler tarafından tanınmıştır.

1.Uluslararası Bodrum Kitap ve Kültür Festivali ile
Bodrum Türk edebiyatının ve kültürünün Akdeniz’e açılan kapısı olmaya adaydır. Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleşecek olan festivalin ilk yılındaki konuk ülkesi “Yunanistan” ve teması “Komşuluk”. Festival her yıl bir Akdeniz ülkesini konuk ülke olarak ağırlayacak ve her yıl konuk ülke ile Bodrum-Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip olacaktır. Bu önemli etkinlikte de İLESAM olarak üyelerimizin ve üye adaylarımızın tanıtımını, tanışmasını ve kaynaşmasını da aynı zamanda sağlamış olacağız.

Birçok üyemiz kitap ve çeşitli fikir eserleriyle standımızda yer alacaktır. Bu çerçevede İLESAM standında Bilal DİLSİZ, Hülya TÜRK, Hamdi Ülker, Dr. Yelda Sorguç, Gülay SOMER BİRKL başta olmak üzere onlarca yazar imza günü ve söyleşi yapacaktır. Sefer Eraslan, “Komşuluğumu Arıyorum”, Gülseren Şenyüzlü, “Anlayarak Hızlı Okuma” konulu konferansları verecektir. Kenan Olpak; Ney Eşliğinde Yunus Emre ve Şiirleri sunacaktır. Sağ kolu olmayan bağlama virtüözü Osman ERİŞ ile şair Ahmet ÇELİK, Azmin Zaferi Konseri ve Şiir Dinletisi gerçekleştireceklerdir.”

 

Kendisinin de; Bu Ülke’den Cemil Meriç Geçti ve Erol Güngör Geçti  başlıklı iki ayrı tanıtma sohbeti gerçekleştireceğini ifade eden Cafer VAYNİ, Kosova Yazarlar Birliği Başkanı ve Kosova’nın en önemli yazarlarından Agim Rifat’ın da festivale gelebileceğini ifade etti.

 

Tasarı halindeki 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eseri Kanunu Değişikliğine de değinen Vayni, tasarının  bir an önce kanunlaşmasının Türkiye’deki fikri mülkiyet sistemini daha da güçlendireceğini belirtti.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV