banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
09 Temmuz 2025 Çarşamba

Adnan EREN Şarkıları: Şiirden Besteye, Yıllara Uzanan Bir Müzik Yolculuğu

En büyük tünel Suruç'ta ışığa ramak kaldı

Türkiye en büyük su iletim tüneli olması planlanan 17 kilometrelik Suruç Tüneli'ndeki kazı çalışmalarında 14 bin 508'inci metreye ulaşıldı.

09 Mayıs 2013 Perşembe 17:43
En büyük tünel Suruç'ta ışığa ramak kaldı
banner299
En büyük tünel Suruç'ta ışığa ramak kaldı

Türkiye en büyük su iletim tüneli olması planlanan 17 kilometrelik Suruç Tüneli'ndeki kazı çalışmalarında 14 bin 508'inci metreye ulaşıldı.

Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan ve tamamlandığında yaklaşık 95 bin hektar alanı sulayacak tüneldeki çalışmalar, 8 ayrı şantiyede 2 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Sonbaharda tamamlanması planlanan tünelle, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 ton su akıtılacak. Milli ekonomiye her yıl ortalama 75 milyon dolar katkı sunması öngörülen projenin, yaklaşık 200 bin kişiye de istihdam sağlaması planlanıyor.

"Hedef 29 Ekim 2013"

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, yaptığı açıklamada, tüneldeki çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi.

Tünelden 29 Ekim'de su akıtılmasının hedeflendiğini belirten Gündüz, "Tünelde şu anda 14 bin 508 metrenin kazı ve betonlama çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde, 29 Ekim 2013'te tünel hedefimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

"Bereket ve istihdam artacak"

Gündüz, Suruç Ovası'nda, kuru tarım yapıldığını ve dekar başına verimin çok düşük olduğunu belirtti.

Ovada sulu tarıma geçilmesiyle yaklaşık 8 bin çiftçinin ekonomik değeri daha yüksek ürünler üretebileceğine dikkati çeken Gündüz, "Mercimek ve buğdayın yerine ekonomik değeri daha fazla olan pamuk, ikinci ürün olarak da mısır üretimi yapılabilir. Dekar başına olan net gelir 500 TL civarında olacaktır ki; bu da ovada bir bereket ve istihdam sağlayacaktır" diye konuştu.

Remil köyü muhtarı Sıracettin Yavuz da 200 dönüm arazisini sulama imkanlarının elverişsizliği nedeniyle işleyemediğini belirterek, tünel sayesinde arazisini sulayabilmeyi temenni ettiğini söyledi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV