banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Genelkurmay çatı davasında tarihi gün! Ve cezalar belli oldu...

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay'daki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de sanığı olduğu çatı davada karar açıklandı. 16 sanık 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in arasında bulunduğu 13 kişinin ise dosyaları ayrıldı.

20 Haziran 2019 Perşembe 23:19
Genelkurmay çatı davasında tarihi gün! Ve cezalar belli oldu...
banner322
Genelkurmay çatı davasında tarihi gün! Ve cezalar belli oldu...

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay'daki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de sanığı olduğu çatı davada karar açıklandı. 16 sanık 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in arasında bulunduğu 13 kişinin ise dosyaları ayrıldı.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin, 13'ü firari, 176'sı tutuklu, 35'i tutuksuz 224 sanığın yargılandığı davada, aralarında Akın Öztürk'ün de bulunduğu 18 sanığa 141'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıklardan 128'ini 1'er kez ve 141'er kez arasında ağırlaştırılmış müebbet, 23'ünü müebbet, 3 sanığı 20 yıl, 24 sanığı da 15 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırdı. Fetullah Gülen'in de bulunduğu 13 firari sanığın dosyası ayrılırken, 33 sanığın ise beraatine karar verildi.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi yerleşkesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, taraf avukatları, bazı AK Parti milletvekilleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Duruşma nedeniyle kampüs çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sanık yakınları ve müştekiler, üzerleri arandıktan sonra duruşma salonuna alındı.

18 SANIĞA 141 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanıkların son sözlerinin ardından kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi sanıklar, darbenin askeri kanadının bir numarası Akın Öztürk, dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a, darbe girişiminin başına geçmesini teklif ettiği iddia edilen Mehmet Dişli, darbe bildirisinde imzası olan Mehmet Partigöç ve Genelkurmay'ı basan ekibin başındaki Fırat Alakuş ile Ahmet Özçetin, Ali Osman Gürcan, Bilal Akyüz, Cemil Turan, Erhan Caha, Hakan Evrim, Kubilay Selçuk, Ömer Faruk Harmancık, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Orhan Yıkılkan, Sinan Süer, Muhsin Kutsi Barış, Osman Kılıç, Muzaffer Düzenli ve Gökhan Şahin Sönmezateş'i tüm suçlardan sorumlu tuttu. Bu sanıklardan 18'ine, 'Anayasayı ihlal', 'Cumhurbaşkanına suikast girişimi', 'kasten öldürmek', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından 141'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 540'ar yıl hapis cezası verildi. 2 sanık ise yargılandıkları başka davalardan bazı suçlar yönünden aldıkları cezalar yönünden bu dava kapsamında ceza almadı.

128 SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme, Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri kurmay albay Ali Yazıcı'ya, 'Anayasal düzeni ihlal' suçundan bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Aralarında 'Yurtta Sulh Konseyi Üyesi' sanıklardan 33'ünün de bulunduğu toplam 128 sanık, 1 ila 141'er kez arasında ağırlaştırılmış müebbet ve değişen yıllarda hapis cezası verdi. Sanıklardan, 23'üne müebbet ve değişen yıllarda hapis, 24'üne ise 'FETÖ/PDY üyesi olmak' suçundan 15 yıla kadar değişen yıllarda hapis cezası verildi. 3 sanık 'darbeye teşebbüs suçuna yardım etmek' suçundan 20'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, örgüt üyeliğinden ceza verdiği sanıklardan bazılarının hükümle birlikte tahliyesine hükmetti.

33 SANIK BERAAT ETTİ

Mahkeme davanın tek kadın sanığı Kübra Yavuz ile Mehmet Uslu, Ramazan Tümer, Aziz Onur, Hakan Toprak, Ahmet Albayrak, Barış Erdemir, Cahit Kükey, Deniz Aydın, Ersin Eker, Fahri Kafkas, Hüseyin Yıldırım, Kenan Yıldırım, Mesut Ürkmez, Murat Mala, Murat Pekgüler, Murat Can Avtan, Mustafa Mengi, Okan Kurt, Serkan Candan, Uğur Kent, Ümit Keskin, Yusuf Yalçın, Baki Kavun, Fatih Misir, Mustafa Çakmaktaşı, Sinan Yılmaz, Yusuf Akdemir, Cihangir Şenlik, Sedat Taşkıran’ın tüm suçlardan beraatına hükmetti. Ayrıca sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi olan sanıklardan Osman Ünlü, Murat Aygün, Özkan Aydoğdu, başka davalardan ceza aldıkları için bu davada beraat etti. Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 13 firari sanığın ise dosyası ayrıldı.

ADALET BAKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Çatı davasındaki kararın ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den ilk açıklama geldi. Bakan Gül açıklamasında “Türk yargısı büyük bir hukuk örneği ortaya koymuştur. Hukukun ilkeleri doğrultusunda yargılama yapmıştır. Bizim tek bir borcumuz var; adalet. Ve bu yerine getirilmiştir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı; sanık sayısı fazla, savunmalara riayet ederek bir neticeye varmıştır. Elbette bu kararı bağımsız Türk yargısı vermiştir. Hak eden hak ettiği cezayı aldığı bir karar olmuştur” ifadelerini kullandı.

İŞTE HAKKINDA KARAR AÇIKLANAN O İSİMLER:

Sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski orgeneral Akın Öztürk, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Genelkurmay karargahında komutanları derdest eden ÖKK timinin komutanı eski kurmay albay Fırat Alakuş, ağırlaştırılmış müebbet hapis aldı.

Hulusi Akar'a darbeyi tebliğ eden sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski tümgeneral Mehmet Dişli, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı önünde sivillere ateş eden eski yarbay Ertuğrul Terzi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

TRT'ye baskın emrini veren eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri ve sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski kurmay albay Ali Yazıcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Zırhlı birliklerden tankların çıkması emrini veren sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker, ağırlaştırılmış müebbet aldı.

Darbe bildirisinde imzası olan sözde yurtta sulh konseyi üyesi eski tuğgeneral Mehmet Partigöç'e 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski Genelkurmay Personel Başkanı korgeneral İlhan Talu, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Hulusi Akar'ın yaveri olan eski yarbay Levent Türkkan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Genelkurmay'da sivillere ateş eden sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski tuğamiral Sinan Sürer'e, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi.

Şırnak'taki komando taburlarına Ankara'ya intikal emri veren eski Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Ali Osman Gürcan'a 141 kez ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Ankara'yı bombalayan uçaklara talimat veren isimlerden Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı eski tuğgeneral Hakan Evrim, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet aldı.

Sözde "yurtta sulh konseyi" üyeleri eski albaylar Ramazan Gözel ile Doğan Öztürk, 11'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Genelkurmay çatı davasının sivil sanıklarından FETÖ'nün mahrem imamı Birol Kurubaş'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Genelkurmay çatı davası kararına ilişkin, "Bugün darbe girişimine esas iştirak eden sanıklar hak ettikleri cezaları aldığı gibi yurt dışında firarda bulunan başta örgüt mensubu olmak üzere, bütün sanıklar da bir gün Türk mahkemeleri önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezaları alacaklardır." dedi.

Aydın, kararın açıklanmasının ardından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, karara göre, özellikle "yurtta sulh konseyi" üyeleri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve değişik oranlarda süreli hapis cezalarına hükmedildiğini belirtti.     

Bunların dışındaki sanıklar hakkında ise ağırlaştırılmış müebbete, süreli hapis cezalarına hükmedildiğini ve bir kısım sanıklar hakkında ise beraat kararı verildiğini aktaran Aydın, "Öncelikle şu hususu vurgulamak isterim ki sanıkların bütün engelleme çabalarına, özellikle yargılamanın son safahatında mahkeme heyetine yönelik akıl almaz tehditlerine rağmen mahkemenin makul yargılama süresi içerisinde ve adil yargılama ilkelerine uygun olarak yargılamayı sonuçlandırması, en az verilen mahkumiyet kararları kadar bizim için önemlidir. Bu nedenle mahkeme heyetine teşekkürlerimi özellikle arz etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.     

Aydın, önemli eylemlere imza atan askeri sanıklar hakkında önemli kararlar verildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:     

"Bu sanıkların dışında darbe girişiminin esas faili Fetullah Gülen ve bir kısım önemli sanıklar, yurt dışında yabancı ülkelerin himayesinde rahat bir hayat sürdürmektedirler. Şuna inanıyoruz ki bugün darbe girişimine esas iştirak eden sanıklar hak ettikleri cezaları aldığı gibi yurt dışında firarda bulunan başta örgüt mensubu olmak üzere bütün sanıklar da bir gün Türk mahkemeleri önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezaları alacaklardır.     

Şimdi darbe davalarının büyük bir kısmının yerel mahkeme aşamaları sonuçlandı. Bizler avukatlar olarak yerel mahkeme aşamalarını büyük bir titizlikle takip ettik ama yargılama bu aşamada sonlandırılmış değil. Bundan sonra istinaf aşamaları ve temyiz aşamaları da bulunmaktadır. Ümit ederiz ki istinaf ettiğimiz aşamaları da kısa sürede sonuçlanır ve bu davalar kesin bir şekilde karara bağlanır diye ümit ediyorum."  


İşte İmamoğlu-Küçükkaya görüşmesinin perde arkası

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV