banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Bayanların beklediği fuar açıldı.

7. Uluslararası Kozmetik, Güzellik, Kuaför Fuarı BeautyEurasia, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

18 Haziran 2011 Cumartesi 01:27
 Bayanların beklediği fuar açıldı.
banner264
Bayanların beklediği fuar açıldı.

7. Uluslararası Kozmetik, Güzellik, Kuaför Fuarı BeautyEurasia, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Dünyanın önde gelen kozmetik devlerini buluşturan "7. Uluslararası Kozmetik, Güzellik, Kuaför Fuarı BeautyEurasia", Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Fuarın açılış törenine Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, İtalyan Ticaret Merkezi Müdür Yardımcısı Francesco Pensabene, İstanbul Erkek Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz de katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Mahmut Er, bu organizasyonun gerçekleşmesi için 1 yıl boyunca çalıştıklarını söyledi. Er, "Kıtaların buluştuğu yerde güzellik ile buluşalım" sloganıyla düzenlenen fuarın, Türkiye'nin tanıtımına, Türk ihracatına ve Türk kozmetik sektörünün dünyada tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtti.

Fuara katılımcı sayısının geçen yıla göre yüzde 25 oranında artarak, 400'e çıktığını ifade eden Er, katılımcıların yaklaşık yarısının yabancılardan oluştuğunu, bunun da İstanbul'un bir buluşma noktası haline geldiğini gösterdiğini aktardı. Er, yurt dışından 3 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, son derece gelişmiş bir sektör olan kimya sektörünün, özellikle Türkiye'nin ihracatının gelişmesinde önemli bir rolü bulunduğunu söyledi. Büyükekşi, kimya sektörü içinde kozmetik sektörünün de büyük bir potansiyel barındırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de, kozmetik sektörü 2010'da 866 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Türkiye'nin, geçen yıl toplam ihracatı ise 114 milyar dolar oldu. 10 yıl öncesine bakıldığında ise, Türkiye'nin toplam ihracatı 27 milyar dolar düzeyindeydi. Türkiye bu başarıyı, ekonomik istikrar, üretim, yatırım ve ihracat ile başardı. Avrupa'da çok ciddi sorunlar yaşanırken, Türkiye büyümeye devam ediyor. İç pazarımızın büyüklüğü, yakın pazarların büyüklüğü girişimciliğimiz bu konuda son derece önemli."

Yabancı yatırımcıları, Türk girişimcilerle işbirliği ve Türkiye'ye yatırım yapmaya çağıran Büyükekşi, "Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Bu amaca ulaşmak için de Türkiye'deki üreticiler ve yatırımcılar en hızlı şekilde bütün güçleriyle çalışacaklar. Bunu gerçekleştirmek için ARGE ve inovasyona büyük ihtiyacımız var. Bu konuda devletimiz büyük teşvikler veriyor. Bu sektörde faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların, ele ele verip Türkiye'nin yeni değerlerini, Türkiye'de yeni markalar çıkarmasını çok önemsiyoruz. Bu sektörün daha da büyüyerek, 2023 yılında en az 5 milyar dolarlık bir ihracat hacmini yakalayacağına inanıyorum" ifadelerini kaydetti. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro da, kozmetik sektöründe Fransız ürünlerinin birinci sırada geldiğini söyledi. Magro, fuarda, 11 Fransız şirketin yer aldığını aktararak, bu sayının gelecek yıllarda artmasını diledi. İtalyan Ticaret Merkezi Müdür Yardımcısı Francesco Pensabene ise, kozmetik sektörünün, dünyada yaklaşık yüzde 30 oranında arttığını dile getirdi. Pensabene, İtalya ve Türkiye arasında güçlü bir işbirliği bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye bizim için stratejik bir partner, özellikle de Türkiye'nin kozmetik konusunda 140 ülkeye ihracat yaptığını düşünürsek" dedi.

İstanbul Erkek Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz de, uluslararası ticaretin hızla geliştiğini, bu anlamda fuarların öneminin de artığını söyledi. Akyüz, fuarların ekonomik ve sosyal hayatın bir aynası olduğu gibi dış ekonomik ilişkilerin de bir göstergesi olduğunu belirterek, "Günümüzde fuarlar artık ihtisas fuarları adini almıştır ve bunların önemi gün geçtikse artmaktadır. Bu fuarlar sayesinde, katılım özelleşmekte ve katılımcı sayısı artmaktadır" diye konuştu.

Açılışa, dünyaca ünlü top model Adriana Karembeu da katıldı. Karembeu, Türkiye'yi çok beğendiğini belirterek, güzelliğinin sırrının aşk, seyahat ve bakım olduğunu söyledi.

İTALYAN GÜZELLİK UZMANLARI BÜYÜLEDİ

Kozmetik, kuaför ürün ve ekipmanları, özel markalı ürünler, ham madde ve ambalajlar, sağlıklı yaşam ve SPA ile doğal ürünlerin sergileneceği fuarda, İtalyan güzellik uzmanları ile moda ve saç tasarımcıları özel bir şov yaparak, katılımcıları büyüledi. MC Akademi'nin yaptığı ilginç makyaj ve saç tasarımlar da katılanlardan büyük ilgi gördü. Fuarın en ilginç ürünü ise, koltuk altlarının terlemesini önleyen ped ürün oldu. 3 gün boyunca kuaför ve şov yarışmalarının yapılacağı fuarda profesyonel ve amatör yarışmacılar farklı saç modellerini ve ilgi çekici tasarımlarını sergileme fırsatı bulacak.

İtalya, Fransa, ABD, Kore, Tayvan, Tayland'ın da aralarında bulunduğu 45 ülkeden 400 katılımcının yer aldığı fuarı, 90 ülkeden 20 bini askın profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV