banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gergedan Mevsimi 26 Ekim'de vizyon'da

Başrollerinde Monica Belluci, Yılmaz Erdoğan, Beren Saat, Belçim Bilgin Erdoğan'ın yer aldığı, "Gergedan Mevsimi" 26 Ekim'de vizyona giriyor

01 Ekim 2012 Pazartesi 12:37
Gergedan Mevsimi 26 Ekim'de vizyon'da
banner304
Gergedan Mevsimi 26 Ekim'de vizyon'da
Başrollerinde Monica Belluci, Yılmaz Erdoğan, Beren Saat, Belçim Bilgin Erdoğan'ın yer aldığı, "Gergedan Mevsimi" 26 Ekim'de vizyona giriyor

Bahman Ghobadi'nin Türkiye'de çektiği son filmi "Gergedan Mevsimi" 26 Ekim'de Türk seyirciyle buluşuyor. Filmin başrollerini dünya sineması oyuncularından Monica Belluci, Behrouz Vossoughi ile Türk sineması oyuncularından Yılmaz Erdoğan, Caner Cindoruk, Beren Saat, Belçim Bilgin, Ahmet Mümtaz Taylan paylaşıyor.

30 YILA, HASRETE VE SÜRGÜNE DİRENEN BİR AŞK
Filmin başrol oyuncusu İran'ın efsanevi oyuncusu Behrouz Vossoughi, 35 yıl sonra beyazperde ile Ghobadi'nin hikayesiyle yeniden buluştu. 90'ın üzerinde filmiyle kariyerinin zirvesindeyken İran İslam Devrimi'nden 4 ay önce ülkesini terk ederek Amerika'ya kaçan oyuncu, bu filme kadar, 35 yıl hiç oyunculuk yapmadı.
Senaryosu gerçek olaylara dayanan film, İran'da 30 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan İranlı şair Sahel Farzan'ın hayatının bu dönemini anlatıyor. Ghobadi, 30 yıl önce ailesine öldüğü bildirildiği için, ülkeyi terk eden eşi ve çocuklarını bulmak için İstanbul'a gelen Sahel'in hikayesini geçmişi ve bugünü harmanlayarak anlatıyor. 30 yıl sonra hapishaneden çıkan Şair Sahel, kendisini öldü bildiği için İstanbul'a giden karısını bulmak üzere İstanbul'a gelir. Sahel'in de, eşinin de hayatlarını alt üst eden kişinin de buluştuğu ortak nokta, "Aşk"tır. 6-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyeri yapılan film dünya basınından da övgüler aldı. Film önümüzdeki günlerde de Sen Sebastian Film Festivali'ne katılacak.


BBC: SÜRGÜNDEKİ İRANLI YÖNETMENİN YENİDEN DOĞUŞU
Bir dönem İran'da da gazetecilik yapmış olan BBC muhabiri Roxana Sabari, Toronto Film Festivali'nde izlediği Gergedan Mevsimi'ni "Sürgündeki İranlı yönetmenin yeniden doğuşu!" diye yorumladı.
Bahman Ghobadi de, BBC'ye verdiği demeçte, sürgündeki yaptığı ilk filmini "ilk kez sansürlenmemiş hissederek bir film çektim" diyerek anlattı. Ghobadi, film için "Benim kendi ülkem için taşıdığım umut gibi umut vaat ettiğine inanıyorum" dedi. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV